Ioan Turc are visuri ero(t)ice: crede că el va putea scăpa de Crețiu, Pop Monica sau Marina! Șefimea din Primărie are rădăcini groase și stabile, inclusiv Crețu știe asta...

Liberalii au început să aibă mici zvâcniri în joaca lor de-a opoziția. La Bistrița, șeful suprem de partid, Ioan Turc, și-a călcat peste orgoliul de bugetar și iese la atac. În fine, baioneta lui, model 1918, este de plastic și poate dăuna mediului înconjurător.

Unul din „to-do”-urile lui Turc pentru momentul în care va prelua frâiele primăriei este acela de a stârpi șefimea costisitoare din instituție. Lăsăm o pauză scurtă de zâmbete...

„Sigur că e prea multă șefime pentru un oraș atât de mic și atât de prost administrat. La nivelul I, bineînțeles că vor fi oameni dați afară. Cum să ai atâția șefi? Foarte multe suprapuneri de atribuții pe direcții și servicii” – a declarat președintele PNL într-o conferință de presă.

Acesta a și făcut anumite calcule referitoare la economia făcută prin desfiițarea unor posturi călduțe de șefuți, rezultatul lui Turc fiind undeva în zona a 25% din fondul de slarii, bani pe care i-ar da muncitorilor prost plătiți și tot ar mai rămâne cu vreo 8 procente economie. Acesta nu a precizat dacă și salariul primarului ar suferi anumite modificări, la fel viceprimarii și administratorul public al municipiului, un post de care se știe că există dor pe hârtie (a se citi fluturaș de salariu).

Ceea ce nu știe Turc, sau poate știe dar e mai ușor să ocolească acest subiect, este faptul că acei șefuți despre care el vorbește sunt acolo încă de la înființarea termenului de șefuț! Pe Ioan Crețiu, Vasile Marina, Monica Pop, Coceșiu, Cincea, Cismaș, Răzoare, Dreptate și încă câțiva înțepeniți în funcție nu au reușit să-i schimbe nimeni, din contră, în ceea ce privește „resursa umană” a serviciilor sau a direcțiilor pe care aceștia le conduc, tot de ei este stabilită și bătută-n cuie, căci la nivelul Primăriei Bistrița există adevărate clanuri care „fac legea” în instituție!

Nu e tocmai ușor să strici castelul de nisip al celor care țin trena, indiferent de culoarea acesteia, iar Turc știe asta, doar a fost viceprimar și s-a izbit de zidurile famigliilor municipale!

Comentarii

Dodon

24.11.2018 15:29

As vrea sa o vad si pe asta. Cine sparge clanurile din primarie.La Cosma la incultura se mai angazeaza 10 persoane.In primarie la fel membrii marcanti psd se angajeaza, lasa invatamantul pentru primarie.Daca ati face o verificare jurnalistica ati fi socati sa vedeti ca toti au sechele psd-iste TOTI, TOTI.

Adauga comentariu