Ioan Monița, președinte ALDE BN: „Radu Moldovan este atipic pentru PSD, este excepția care confirmă regula”

Proaspătul președinte al ALDE BN, primarul comunei Romuli, Ioan Monița, a comunicat într-o conferință faptul că secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvotării Rurale, Sorin Roșu Mareș, va fi radiat din calitatea de membru ALDE.

Sorin Roșu Mareș a ales să revină în Guvernul Dăncilă împotriva „mișcărilor” politice ale partidului din care făcea parte, gestul bistrițeanului fiind considerat unul de trădare.

Citește și... Sorin Roșu Mareș nu se poate dezlipi de ciolan și rămâne secretar de stat în ministerul lui Daea! Câtă verticalitate, cât simț de răspundere...

Ca urmare a acestei tădări, forurile înalte al ALDE au decis radierea lui Sorin Roșu Mareș din calitatea de membru al partidului, urmând a fi comunicată această decizie și Biroului Politic Județean. Președintele ALDE BN consideră că este o decizie conformă cu statutul partidului, mai mult, l-a ironizat pe fostul coleg, considerându-l unul dintre „acei membri pe care partidul i-a propulsat acolo, iar cum se dezic de partid”.

Nu aceeași politică este aplicată însă la nivel local, în județul Bistrița-Năsăud fiind în continuare o coabitare PSD-ALDE, una destul de parfumată și apretată. Pentru aceasta, Ioan Monița are și o explicație:

„În 37 de filiale județene, relația PSD-ALDE era una foarte proastă. Noi trebuie să recunoaștem că la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu am avut o relație rea și chiar avem o relație bună cu PSD-ul, prin prisma faptului că domnul președinte Radu Moldovan este oarecum atipic pentru PSD, este excepția care confirmă regula. Dânsul a înțeles modul în care se face administrație într-un județ, chiar îi mulțumesc public pe această cale (...) În ceea ce privește relația cu PSD-ul, am obținut derogare de la București să continuăm proiectele începute impreună... Într-un fel suntem și comici, să continuăm împreună, dar după cum știți, PSD-ul are majoritate atât în CJ cât și în multe CL-uri din județ. Am avut o discuție și cu domnul președinte Moldovan, e de acord să continuăm tot ceea ce am început. Trebuie să recunoaștem că județul Bistrița-Năsăud s-au făcut lucruri frumoase și sunt lucruri bune care se fac în judeul nostru” – a declarat Monița într-o conferință de presă.

Pe lângă vicepreședintele CJ BN, Ioan Țintean, ALDE mai are alți 6 membri în conducerea deconcentratelor din județ, dar la care nu se aplică aceleași prevederi din regulamentul intern al partidului ca și în cazul Sorin Roșu Mareș.

Adauga comentariu