INVITAȚIE adresată domnului viceprimar Cristian Nicolae, iubitor de photo-shooting: Bistrița – intravilan, zonă aglomerată, necesită prezență fină pentru foto urbanistic

Imagini din oraș vedem zilnic pe social media, fie că e vorba de o fotografie artistică, fie că e doar o poză cu niște gunoaie. Printre acestea, din când în când apare și vicele Cristian Niculae pe post de fotomodel al asfaltului, al gropilor frumoase, al galelor de caritate, al tot ce mișcă și se cârpește în urbe.

Cu mici excepții. De exemplu, zona dedicată colectării deșeurilor aferente blocului nr.1 de pe strada Rodnei, locație care deservește și alte blocuri din zonă. Acolo a început să se formeze un focar de infecție cauzat de gunoaiele din jurul tomberoanelor, iar situația persistă de mai bine de o lună de zile.

În imediata apropiere este un loc de joacă, iar locatarii acelor blocuri au ferestrele îndreptate tocmai către „minunata” oază de civilizație. Nu ne-am obosit să căutăm vinovați deoarece există mai mulți, dar știm sigur că există un singur responsabil. Vinovați sunt persoanele necivilizate care încă nu știu să depoziteze (arunce) deșeurile (gunoiul), vinovați sunt și „domnișoarele” de la Supercom, care nu se sinchisesc să curețe locul, căci de ridicat gunoiul nici nu mai vorbim, dar principalul responsabil este Primăria municipiului european Bistrița, instituția cu aproape o mie de angajați tăietori de frunze, printre care se numără un city-manager plătit regește (suta de milioane pe lună) și care prestează tot regește, adică nimic.

Personajul care se fotografiază impunător la asfaltarea (frumoasă) a unei gropi, dar care fuge de răspundere atunci când este cazul, e nimeni altul decât pretendentul la fotoliul de primar, vicele wannabe Cristian Nicolae.

De ce el? Foarte simplu! Dacă își tot asumă lucrurile „frumoase” din oraș, de ce nu îl vedem și în „dark side”, căci așa îi șade bine unui edil adevărat, să dea piept cu problemele reale ale municipiului, nu numai ochi cu blițul fotografului personal.

Mai mult, dacă Supercomul e vinovat pentru priveliște, să fie taxați corespunzător. Dacă populația este găsită vinovată, există metode coercitive pentru îndreptare. Dar Primăria nu face absolut nimic...

Dacă și în luna ianuarie 2019 în acea zonă priveliștea rămâne la fel, locatarii din zonă vor face un apel ONG-urilor de mediu și cu ajutorul voluntarilor vor muta acele gunoaie sub geamul domniei sale, fotomodelul urban Cristian Nicolae, moment în care n-are decât să se supercom cu ele!

Comentarii

mircea

16.12.2018 12:50

Este in Franta la targul de craciun, asteptati sa se intoarca

Adauga comentariu