Inundațiile fac din nou pagube în Bistrița-Năsăud: DN 17 C blocat de aluviuni la intrarea în Coșbuc și Romuli. La Târlișua, codul roșu de inundații a fost mai „blând”, însă pericolul nu a trecut (FOTO-VIDEO)

Ploaia și inundațiile fac din nou pagube în județul Bistrița-Năsăud, de acestă dată pe Valea Sălăuței și la Târlișua.

În localitatea Coșbuc au avut loc alunecări de teren care au blocat DN17C la intrarea dinspre Năsăud. În acest moment, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coșbuc intervine pentru degajarea aluviunilor.

O situație similară este în Romuli, acolo unde chiar în centrul localității se înregistrează o altă alunecare de teren, de asemenea DN17C fiind blocat de aluviuni. Aici un pârâu a ieșit din matcă, iar traficul rutier este oprit. Intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Romuli.

La Târlișua, localitate care a trecut prin emoțiile unui cod roșu de inundații în cursul serii de ieri, drumul comunal Răcăteșu este rupt, o anexă gospodărească a fost dusă de ape, iar alte câteva gospodării au fost inundate.

„Nu avem o estimare a pagubelor, evenimentele fiind în desfășurare la acest moment. Suntem cu intervenții pe teren și monitorizăm situația. Momentan nu sunt alte avertizări meteorologice sau hidrologice, cu excepția codului portocaliu de la nivelul județului. Am avut aseară averizarea de cod roșu, două gospodării au fost inundate, precum și mai multe teregunuri agricole, dar ploaia și viitura din această dimineață a fost mult mai puternică decât cea de aseară, din timpul codului roșu”, ne-a relatat Vlăduț Purja, primarul comunei Târlișua.

Situația este în dinamică și se intervine în toate cele trei locații.

UPDATE ISU BN:

Situația operativă la ora 09.00:
- SVSU și CLSU Coșbuc au degajat DN17C blocat în urma unei alunecări de teren. Traficul a fost reluat la 08.30 pe ambele sensuri de mers;
- CLSU și SVSU Romuli au degajat traficul pe DN 17C blocat de aluviuni în urma colmatarii unui podeț. Traficul a fost reluat la 8.50 pe un sens de mers, alternativ;
- curți/beciuri/gospodării inundate în orașul Sângeorz Bai. Intervin pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi, CLSU și SVSU Sângeorz Bai
- SVSU Rebrisoara a intervenit în localitate pentru evacuarea apei dintr-un beci inundat;
- un echipaj de pompieri de la Secția Năsăud intervine în localitate pentru evacuarea apei dintr-un garaj inundat.

 

sursa foto: mesager24.ro

sursa video: facebook/ioan.rus

 

Adauga comentariu