Întoarcerea la Evul Mediu. PSD a tocat banii de pensii şi-acum ar arunca pisica moartă a asistenţei sociale în cârca contribuabilului român

Azi vorbim despre o tentativă de proiect de lege „a recunoştinţei” prin care un grup de şparlamentari de la Partidul Social Democrat are pretenţia de a reglementa „normele morale” din interiorul familiei. Ei, cei mai imorali dintre români!? Au furat şi-au pus averile la adăpost de teama DNA, acum vor să dea o lege împotriva propriilor copii, să nu-i lase pe drumuri. Hoţii ştiu că trebuie să se teamă de alţi hoţi. Aşa şi-au educat copiii şi o ştiu. Se tem că vor lua ţeapă de la propriii copii.

În orice stat civilizat în care oamenii au cotizat pentru pensie, beneficiază de un venit decent chiar şi după retragerea din activitate - nu numai pensionarii de lux ai politicienilor, amicii lor scoşi în pensie la 45 de ani şi reangajaţi ulterior şi pe un salariu baban la stat. În anii ‘45 ai secolului trecut, strămoşii acestor comunişti reşapaţi în politicieni români au venit să „ne propună” „statul social” şi l-au impus cu ajutorul tancurilor sovietice. În „statul social”, „statul” „se ocupă” „de toate”, inclusiv de bătrâni. Dar nu a fost vorba niciodată că o face „pe gratis”, ci din cotizaţia românilor: 50% diferenţa dintre salariul brut şi net la stat, iar acum cu un plus de încă 19% TVA pe tot ce cumpărăm. Plus accize pe combustibili, plus impozite şamd. Plus şpaga la medic, la „tovarăşul” şi „tovarăşa”, azi „domnii” educatori de toate rangurile, bani de „meditaţii”, „plecăciuni” la ghişee şamd. Ce naiba face „statul” cu cei aproape 70% din banii noştri, ai cetăţenilor activi? Îi îmbogăţeşte pe politicieni şi pe mafia lor economică şi-şi plăteşte mitele către asistaţii sociali. Se pare că nu mai ajung banii şi pentru unii, şi pentru ceilalţi, aşa că vor să-i paseze pe asistaţi tot în cârca celor activi, care mai muncesc.

Zic ei – şi citez: ”Copiii majori apţi de muncă sunt obligaţi să-şi întreţină şi să-şi îngrijească părinţii inapţi de muncă, aflaţi în dificultate, necesitând sprijin material”. Inițiatorii, 74 de şparlamentari, majoritatea de la PSD, spun că este nevoie de o astfel de lege din cauza migrației forței de muncă în străinătate (de parcă nu tot ei au alungat acolo forţa de muncă!), a cazurilor de bătrâni abandonați și a discriminării faptului că „există obligația de a crește un copil, dar nu și cea de avea grijă de un bătrân”. Bla, bla, bla, bla! Proiectul prevede și pedepse cu închisoarea pentru cei care, din "rea-credință", nu plătesc pensia de sprijin timp de două luni. Cu ce ajută bătrânul în mizerie faptul că copilul face pârnaie, numai politicienii aceştia cu mentalitate de miliţieni o ştiu! Citez din expunerea de motive a „Legii recunoştinţei între generaţii”: ”Ne aflăm într-o lume în care normele morale se dovedesc a nu mai fi suficiente pentru a crea obligații reciproce între oameni, nici chiar între membrii aceleiaşi familii, dezumanizarea sub influenţa banilor, egoismul şi lupta pentru dobândirea averilor create prin munca părintilor şi bunicilor, determinându-i pe tineri să uite că au şi (obligaţii - n.a.) nu numai drepturi”. Obligațiile se referă nu numai la părinții naturali, ci și la părinții vitregi, bunici și străbunici.

Lăsând la o parte că multora dintre cei apţi de muncă nu le ajung banii să se întreţină pe ei de pe o lună pe alta, mă întreb ce vor face cei fără copii, sau cei care îşi pierd copiii înainte de vreme, că se întâmplă şi astfel de tragedii, nu numai cea de a vota numai asistaţi mintal în Şparlamentul României!?

Într-o familie normală, nu se pune problema de a-ţi îngriji părinţii din obligaţie. Iar într-o familie unde părintele sau copilul e un needucat egoist, nu rezolvi nimic prin lege. Şi, chiar aşa, care este obligaţia copiilor faţă de părinţii abuzivi, unii dintre ei violatori psihici şi chiar fizici ai propriilor copii, ai propriei familii?

Să legiferezi emoţia şi ajutorul autentic este o dovadă de mârlănie, de mentalitate de Ev Mediu. De individ care toacă alocaţia copiilor la crâşmă, apoi aşteaptă să vină statul să-i oblige copilul să îl întreţină şi la bătrâneţe. Vorba aia: cum îi educi, aşa îi ai... Nu trebuie nimeni să oblige un copil să îşi întreţină părinţii. Iar pentru copiii alungaţi de politicile de mizerie ale acestor politicieni prin străinătate nu cred ca are valoare legea. Şi, chiar aşa, cu ce bani se vor deschide procesele „de întreţinere”?

Legea cred că este scrisă de „juriştii PSD”, ăia cu facultatea la fără frecvenţă şi cu diploma furgăsită. Legea pasează totul la instanţele judecătoreşti care nu pot lua nici o decizie clară pentru că legea nu conţine nimic explicit. Doar pasează banii furaţi de politicieni de la „pensii” şi „asistenţă socială” buzunarului contribuabilului care, oricum, a plătit tocmai ca să aibă grijă şi „statul” de el la bătrâneţe. „Statul” este copilul răsfăţat, egoist şi prost crescut, hrănit degeaba de noi toţi „când suntem apţi de muncă” şi care ne abandonează ori de câte ori avem nevoie de el. Legea aceasta e doar pentru a ne pregăti de ceea ce contează cu adevărat: obligaţia de a îngriji un politician decrepit. Dar, stai! Deja facem asta prin pensiile speciale şi nesimţite. Dacă s-ar renunţa la pensiile nesimţite, ar fi bani şi de pensiile meritate pe bază de contribuţie şi nu ar mai fi nevoie să laşi pensionarii de drept în seama familiei.

Şi, gata!

Adauga comentariu