Întâlnirea secretă de la Bistrița și devoalarea ei în spațiul virtual: liderii grupărilor PSD din Transilvania s-au coalizat în jurul lui Dragnea. Filiala din Bistrița-Năsăud a fost gazdă tăcută, discretă și precaută!

Perioada care a trecut s-a înscris într-un iureș fierbinte pentru social-democrați, măcinați de presiuni interne, discuții despre dizidență și scrisori cu arome de trădare, toate alimentate de un scandal lansat în spațiul public de unul dintre capii PSD de la nivel național, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

După consumarea a mai multor episoade de controverse și replici purtate prin presă mai mult decât în lobby-ul partidului, coroborate cu informația protrivit căreia o serie de lideri locali PSD au compus o scrisoare adresată lui Liviu Dragnea în care i se solicita demisia din fruntea partidului, dar și din fruntea Camerei Deputaților, au început să apară primele reacții oficiale, reacții apărute în spațiul virtual, pe facebook.

Una dintre acestea ar fi postarea trezorierului PSD, deputatul argeșean Mircea Drăghici, care a ținut să precizeze faptul că toate informațiile apărute în spațiul public referitoare la anumite dizidențe interene sau scrisori cu semnatari importanți, dar necunoscuți, sunt false. AICI găsiți declarația lui Drăghici.

În același timp, la Bistrița a avut loc o întâlnire dacă nu secretă cu siguranță discretă a liderilor locali PSD din Transilvania, discuțiile purtate de cei prezenți fiind concluzionate printr-o coagulare a acestor filiale în jurul liderului suprem de la București, Liviu Dragnea.

Cel care a postat aceste „concluzii” nu a fost gazda „evenimentului”, Radu Moldovan fiind președintele PSD BN, nici Doina Pană – vicepreședinte la nivel național, răspunzător de zona în discuție, ci de președintele Consiliului Județean Maramureș - Gabriel Valer Zetea (și el vicepreședinte responsabil de zonă), urmat în exprimarea pe facebook de Aurelia Fedorca, președintele PSD Satu Mare și primar al localității Negrești Oaș și Marius Dunca – senator de Brașov.

Bistrițenii prezenți la această întâlnire de taină nu au postat nimic, unii s-au mulțumit în a fi etichetați de alți participanți (Radu Moldovan și Doina Pană), sau au distribuit postările colegilor și cele ale jurnaliștilor care au punctat evenimentul (Ioan Deneș).

Iată și mesajul postat de Zetea pe facebook, measaj care transmite liderului Dragnea o undă de liniște din partea Transilvaniei:

Am avut in aceasta dupa amiaza (n.r. – 15 sept.) o intalnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat cateva ore, fiecare cu argumentele sale, despre directia in care trebuie sa se indrepte pe termen scurt si mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm sa vad ca parerile coincid in cele mai multe privinte si am stabilit ca incepand de astazi vom vorbi intre noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des si vom avea pozitii unitare atunci cand se va vorbi despre viitorul nostru.
Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare.
Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016.
Cerem presedintelui Liviu Dragnea convocarea in cel mai scurt timp posibil a unei sedinte (sau a cate sedinte este nevoie) a Comitetului Executiv National pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul sa isi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim sa auzim nemultumirile in cadrul sedintelor statutare ale partidului si nu in mass media”.

Prin tăcerea și „discreția” filialei Bistrița-Năsăud, aflată pe post de gazdă cu un vicepreședinte responsabil de zonă în rândul ei, se reiterează ideea cumpătării și poziționării cât mai precaute a liderului Radu Moldovan în interiorul scandalului ce macină PSD în această perioadă, căci încă e prea devreme pentru a spune că acesta s-a sfârșit.

Comentarii

Mihai Petre

18.09.2018 22:35

Oricât vă veți ascunde, vă puteți întâlni unde vreți dar totul se sfîrseste. A venit vremea să plătiți. Se aude zgomotul catuselor .

Adauga comentariu