INSTITUȚIA ANULUI 2019: Spitalul Județean de Urgență Bistrița! Cum a fost acest an investițional pentru manager și unul dintre finanțatori, Consiliul Județean. Dublu interviu Lazany-Moldovan (VIDEO)

Bistrița mai are mulți pași de făcut pentru a ajunge acel oraș pe care ni-l dorim, din foarte multe puncte de vedere, însă din cel al infrastructurii de sănătate, acolo unde sunt vizate atât condițiile de internare, aparatura din dotare, atragerea personalului medical aflat în plin proces de migrare către vestul continentului și mai ales din punctul de vedere al actului medical în sine, nu numai că s-a atins un standard acceptabil, dar a și fost depășit, Spitalul Județean de Urgență Bistrița (SJUB) fiind la ora actuală un exemplu național de bune practici.

Începutul anului 2020 găsește SJUB cu o secție vitală reconstruită aproape de la zero, dotată cu aparatură medicală de ultimă generație și, nu în ultimul rând, „croită” conform unui plan de management pus în practică și nu arhivat într-un biblioraft ca un rezultat al unui examen.

Este vorba de proiectul de management „Mai multă casă, mai puțin spital” al actualului conducător al instituției, Gabriel Lazany, proiect care se referă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, secție a SJUB care a fost modernizată inclusiv prin mărirea fizică a secției.

Întreaga unitate medicală a beneficiat de investiții în aparatură tehnică de specialitate prin alocarea de fonduri guvernamentale, prin Ministerul Sănătății, dar și prin fonduri provenite direct din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, relația dintre cele două instituții nefiind doar una de subordonare, ci mai ales una de conlucrare.

Dincolo de toate aceste investiții derulate în ultimii ani, cu un 2019 extrem de plin, urmează un an ce va schimba la propriu fața instituției, căci 2020 va aduce un heliport pe acoperișul spitalului, o secție UPU-SMURD cu mult mărită și modernizată, iar în curtea interioară se va ridica o nouă clădire în care multe vieți se vor salva.

Despre anul investițional 2019, dar și despre zbuciumul anului 2020 în SJUB, aflați în următorul material video realizat cu cei doi manageri implicați: Radu Moldovan și Gabriel Lazany.

 

 

Adauga comentariu