Ingenios și probabil eficient: cum a ajuns Știri de Bistrița BAU-BAU în Primăria municipiului!

Conceptul de „bau-bau” – acea entitate care are menirea de a speria pe cineva într-o anumită situație – a fost și este folosit cu succes încă din fragedă pruncie. Prin invocarea acestui element nedefinit s-a ajuns la rezultate scontate, atunci când „vorba bună” nu a mai avut efecte.

Copiii mici, acasă sau la grădiniță, reacționează pozitiv atunci când „bau-bau”, sau mai nou „boogie-man”, este invocat, în special atunci când o anumită situație sau stare de fapt nu mai este controlată sau controlabilă. E un mijloc de a „speria” fără a se interveni brutal într-o anumită acțiune.

Pe acest considerent psihologic acționează și conducerea Primăriei Bistrița, conform unor informații primite evident pe surse. Este vorba de „domolirea” angajaților în ceea ce privește consumul de conbustibili auto, acolo unde se pare că nu mai există frână de mână.

În fapt, liniile superioare din conducerea municipalității au inventat un astfel de „bau-bau” în instituție. Este vorba de lansarea unui zvon potrivit căruia publicația noastră, stiridebistrita.ro, ar fi cerut conform Legii 544/2001 – legea privind liberul acces la informații de interes public, anumite date legate de costurile și consumul carburanților folosiți de autoheviculele Primăriei, fapt pentru care s-a sistat „risipa” în acest sens.

Adică băi oameni buni, nu mai putem aproba în neștire carburanți că ne ia presa la puricat, iar nebunii ăia de la Știri de Bistrița deja ne-au cerut date, așa că ho! Cam așa sună sloganul lui bau-bau legat de consumul de carburanți.

Știri de Bistrița nu făcuse recent o astfel de cerere, dar ne bucură faptul că suntem folosiți pe post de bau-bau. Dar, pentru ca toată această tevatură să capete valențe reale, noi chiar am cerut aceste date, legate de consumul de carburanți auto, cererea fiind formulată „pe bune” în acestă dimineață!

Adauga comentariu