INEDIT: Flash-mob instrumental de Ziua Imnului la Bistrița, pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” (VIDEO)

Dincolo de monotonia protocoalelor unor sărbători naționale mai răsare, din când în când, câte o idee care colorează într-un fel sau altul manifestările în cauză. După defilarea drapelelor istorice ocazionată de Ziua Drapelului, la Bistrița am mai avut parte de un moment inedit.

Citește și Istoria stindardului național de Ziua Drapelului, la Bistrița: 24 de steaguri au trecut în revistă secole de istorie!

Este vorba de un flash-mob instrumental desfășurat pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” din municipiu, de acestă dată organizat la o oră la care bistrițenii au ieșit la plimbare, fiind vorba de ora 18:00, manifestările „tipice”, cele cu „alocuțiuni” și alte cuvântări fiind programate de dimineață.

Flash-mob-ul a constat în interpretarea imnului național la 11 instrumente, fiecare reprezentând o strofă din „Deșteaptă-te, Române”. Pianina a fost cea care a dat tonul, apoi au urmat trompeta, flautul, trombonul, chitara, cornul, contrabasul, acordeonul, saxofonul, vioara și eufoniul. Imnul a fost apoi intonat de un băiețel în costum popular, Cristian Moldovan, o interpretă de muzică clasică - Cristina Bălan și de o interpretă de folclor - Anuța Motofelea, precum și de folk-istul Florin Săsărman.

Evenimentul a purtat denumirea de ”Românie-n armonie”, iar organizatori au precizat faptul că... „Poate că noi, bistrițenii, nu suntem mai patrioți doar pentru că poetul Andrei Mureșanu este autorul versurilor, dar cu siguranță suntem mândri de acest lucru și tocmai de aceea trebuie să onorăm acest simbol al neamului nostru şi să-l facem să răsune de cât mai multe ori”.

Momentul a fost savurat de trecători, tineri sau mai puțini tineri, în special de copii, singurii care mai fluturau un steguleț tricolor, inocența acestora fiind cel mai pur patriotism regăsit în aceste momente.

Felicitări organizatorilor pentru acestă punere în scenă inedită: Prefectura Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Ansamblul Profesionist „Dor Românesc”, în colaborare cu Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” și Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.

Adauga comentariu