Indemnizațiile pentru creșterea copiilor, o „afacere” riscantă, dar profitabilă: dacă te învârți cum trebuie, sari de mia de euro lunar! Trei bistrițeni au fost „mirosiți” de polițiști într-o singură zi

Concediul de maternitate a devenit o adevărată afacere pentru anumiți părinți porniți pe eludarea legilor statului care, de bine, de rău, acordă o idemnizație de creștere a copilului. Și nu e vorba de o plată unică sau de câteva luni în paltă, ci de doi ani în care beneficiarul primește din partea statului o sumă de bani menită să ajute părintele în această perioadă.

Suma respectivă de bani este calculată în funcție de veniturile realizate de petent, fie că e vorba de mamă sau tată, în ultimele luni. Unii însă, hapsâni pe o indemnizație lunară umflată, recurg la falsuri, ceea ce le poate aduce mari probleme. Acești părinți uită că la mijloc sunt chiar odrasle lor...

În doar o singură zi, respectiv 25 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit trei dosare penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în trei astfel de cazuri.

O femeie de 31 ani, din Bistrița, din 2019 și până în prezent, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, totodată declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4.894 lei/lună.

În al doilea caz este vorba de o altă femeie, de 29 ani, din Bistrița, care din 2019 și până în 2020, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, totodată declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 6.786 lei/lună.

În al treilea dosar este vorba de un tată, respectiv un bărbat de 32 ani din Spermezeu. Acesta, din 2019 și până în 2020, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, totodată declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4.562 lei/lună.

 

Adauga comentariu