INCREDIBIL! Ipocrizie, aroganță, imoralitate: cu cine și-a petrecut concediul Crețu în Austria, la schi?!

Un mic detaliu din fotografiile în care tovarășul Ovidiu Crețu, primar de Bistrița, este surprins pe o autostradă din Austria în timp ce se îndrepta către pârtiile de schi cu mașina Primăriei, devine foarte interesant.

În spatele VW-ului condus de edilul bistrițean se află o altă mașină cu numere românești, fără a se înțelege, însă, județul. Conform unor informații primite de la „cunoscători”, mașina este înmatriculată în Bistrița-Năsăud, numărul complet fiind BN37EUR. Nici mică, dar nici mare nu ne-a fost mirarea, având în vedere faptul că (aceleși surse ne-a confirmat) autovehiculul aparține tocmai lui Dumitru Tănase.

Cine este Dumitru Tănase?

Este, probabil, cel mai apropiat „om de casă” al primarului Crețu, patronul a două firme ce jonglează cu bani publici, cadorisiți de partenerul de excursii: Eurocompozite – firma ce a „înfrumusețat” orașul cu ouă, mere și struți din fibră, și EuroAlpin – firma care se ocupă de întreținerea și administrarea... pârtiei de schi de pe Cocoș!

Încuscrirea bugetară dintre Crețu și Tănase a fost sancționată inclusiv de Camera de Conturi Bistrița-Năsăud, în ultimul raport fiind considerată ca ilegală scutirea de taxe și impozite în valoare de peste un miliard de lei vechi acordată firmei Eurocompozite pentru terenul și clădirile unde cu onor funcționează Aerodromul Bistrița.

Avem pârtie, dar ne dăm în Austria! Avem și bani...

Faptul că cei doi, părintele creator și administratorul pârtiei de pe Cocoș, preferă Austria în locul Bistriței este dovada unui ipocrizii ieșite din comun. Faptul că tu nu ai încredere în ctitoriile proprii, preferând, cum e și normal, pârtii reale de schi, este dovada că acel proiect a fost făcut din aroganță și speculație, fiind o vacă bună de muls.

Deși pârtia este nefuncțională de doi ani, au existat cheltuieli de întreținere ce au intrat în conturile lui Tănase. Doar pentru sezonul noiembrie-decembrie 2017, Tănase a încasat din bugetul local aproximativ 130 mii lei, echivalentul a peste 28.000 euro. Trecutul i-a mai adus niște bani lui Tănase, pentru aceleași servicii, însă fără nicio funcționabilitate publică: peste 70 mii lei pentru operare telescaun și nocturnă, aceasta din urmă fiind pornită de multe ori chiar și în timpul zilei, pentru a avea și justifica cât-de-cât un consum de curent.

Încuscrire cu mici probleme (măcar)... morale

Dacă toate informațiile sunt reale, cele referitoare la concediul comun al celor două personaje, atunci Ovidiu Crețu are o problemă. Cum se poate ca tu, primar ordonator de credite principal, să mergi în concediu conducând mașina Primăriei cu un client al instituției pe care o împărătești și care îi alimentează constant conturile și să consideri acest fapt ca normal, atâta timp cât presa locală vuiște de ceva timp despre aceste încuscriri?! Înseamnă că nu-ți pasă efectiv nici de proprii cetățeni și nici de imaginea instituției pe care o conduci și reprezinți, fiind asigurat că toate aceste aspecte sunt legale și morale!

 

Surse foto: sportulbistritean.ro, ziardebistrita.ro

Comentarii

Pamfil Ciocan

21.01.2018 08:26

2 gunoaie, unul mai mare ca altul! Oare cand a veni vremea sa-i traga cineva de p**a si pe cretinii astia?! Chiar nu au rusine mama lor de hoti! Ar trebui ca cineva sa ia la puricat toate artificiile nenorocitului de cretu! Ca de peste tot fura jegu plii!

Adauga comentariu