Închisoarea veverițelor a dispărut! Se confirmă risipa de bani făcută de municipalitate pe lucruri mărunte și inutile

Aberațiile primarului Ovidiu Crețu primesc confirmarea inutilității, inesteticii, inoportunității și mai ales legalității acestora. Un astfel de caz este voliera veverițelor din Parcul Municipal, subiect dezbătut intens pe toate canalele, de la facebook până la mass-media națională.

Azi, 29 noiembrie 2017, s-a încheiat epopeea veverițelor private de libertate din Bistrița. O idee nastrușnică a primarului, care a costat cetățenii 17 mii de lei. Opinia publică a pus presiune pe edil de nenumărate ori pentru a elibera ultima veveriță rămasă captivă în volieră, după ce alte câteva au murit sau au evadat, fiind organizate chiar donații pentru a se ”răscumpăra” investiția.

Nici media locală și națională, nici facebook-ul, nici organizațiile și asociațiile pentru protecția animalelor și nici multe alte persoane din anturajul primarului care nu agreau această idee, nu au reușit să-l convingă pe Crețu să abandoneze această idee stupidă. Din contră, fiind de notorietate încăpățânarea excesivă, Crețu a continuat să creadă în proiectul său până în ultimul moment. Inclusiv în ședința de Consiliu Local ce a avut loc ieri, 28 noiembrie, primarul a refuzat să creadă că, dacă nu moralmente, din punct de vedere legal, voliera nu are voie să existe în Parcul Municipal, neavând avize nici de la Ministerul Culturii și nici măcar de la Inspectoratul Teritorial în Construcții, aceștia din urmă amenințând cu amenzi primăria municipiului, Crețu declarând că mai caută veverițe să le amplaseze în volieră și că va contesta decizia ITC. Până la urmă, voliera a dispărut, probail o s-o vedem în altă locație, cu alte ființe închise în ea.

Poate suma de 14 mii lei nu este una mare, comparativ cu cele peste 5 milioane de euro consumate pentru pârtia de schi, dar, adunând toate aceste nimicuri, voliere, biblioteci stradale destinate nimănui, ouă, mere, struți, etc., bugetul local este în continuu păgubit de ambiții și proiecte kitschoase ale unui primar supărat pe propriii cetățeni.

Adauga comentariu