Încep să apară și problemele pentru Tibi Ușeriu, dincolo de Cercul Polar: „am emoții, că-i groasă rău de tăt, dar nu mă dau bătut amu, la mal!”

Tibi Ușeriu nu-și pierde calmul ardelenesc și nici umorul, chiar dacă trece printr-o perioadă destul de grea a cursei pe care continuă să o conducă. Bistrițeanul a trecut de kilometrul 362 din cei peste 600 ai maratonului 6633 Arctic Ultra, conform postărilor de pe pagina de facebook a asociației Tăsuleasa Social.

Alin Ușeriu, fratele lui Tibi, a reușit să ia legătura telefonic cu maratonistul și să mai „smulgă” câteva informații despre starea lui.

M-am odihnit un pic și am plecat azi dimineață din Aklavik... no, mă cam dezintegrez, dar mai am un pic de energie să duc partea asta de Ice-Road. Numai să vedem cât pot să merg. Cred că nu mai îi acuma de locul întâi, doi sau trei, cred că îi pentru cine termină cursa asta, că-i destul de dificilă! Nu-s obsit, îs praf! O nins toată noaptea. Avem un strat de zăpadă destul de mare și tragem de sănii, ai de capu meu, nici nu știu dacă facem doi kilometri pe oră. Îi foarte greu, no! Și m-am trezit foarte nașpa, m-am trezit atâta de umflat... Mi-or făcut un check, n-am nici febră și nici infecții, oxigenarea îi ok, dar s-o întâplat ceva și m-am umflat foarte tare, îs deformat total (...) Am emoții, că-i groasă rău de tăt... Deci, vânturile astea... o venit un vânt cu tot cu zăpadă, bă!, m-o flendurit tăt. Am ținut de sanie să nu mi se ducă, că apoi aveam ce căuta la ea... Se cam îngreunează tătă treaba... Dar nu mă dau bătut amu, la mal!”.

Maratonul 6633 Arctic Ultra se desfășoară în nord-vestul Canadei, pe un traseu ce pornește din imediata aporpiere a Cercului Polar, de unde și denumirea competiției, 6633  fiind coordonatele acestuia (Lat 66°33`N).

Tibi Ușeriu, în vârstă de 44 de ani, a terminat primul în ultimele două ediții ale acestui ultramaraton. Bstrițeanul și-a lansat și o carte, fiind povestea vieții lui, o poveste destul de tumultuoasă și plină de neprevăzut, intitulată „27 de pași”, în care povestește în 200 de pagini cum a ajuns în viață doar o cifră, "Domnul 2.800" și cum a renăscut într-o celulă de 70 de cm, unde a fost condamnat să stea 23 de ani într-o închisoare de maximă siguranță din Germania (modificările legislative i-au redus pedeapsa la 13 ani, din care a executat 9 fiind eliberat în 2010).

Adauga comentariu