Încă un sistem național informatic a fost căzut: după CNAS, APIA sau ANAF, a venit și rândul celor de la Pașapoarte

Pe piciorul de plai unde netul zburdă la viteze amețitoare, serverele naționale, în care nici dacă băgai tuflele de bani cash la propriu în carcase nu erau atât de scumpe, cad ca muștele lovite de jetul de Raid!

Sistemul „on-line” al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este cel mai elocvent exemplu de medievalism informatic, acesta fiind mâncat din interior de viermii și căpușele neaoșe românești. System down!

Nici cumetrii de la APIA nu sunt mai prejos, dar aici se practică mau mult muclesul decât transparența. Sistemele lor cad aproape zilnic, în special în perioadele de vârf. Nu știm cum se face, dar chiar atunci când este mai mult de lucru, ceea ce ar trebui să vină în sprijinul birocraților, adică calculatoarele, crapă, cad sau încetinesc.

Dacă e să vorbim și de serverele ANAF, atunci ne înarmăm cu popcorn, căci urmează reeditări ale clasicelor scenete cu Stan și Bran. Sunt deja celebre afișele cu depunerilor on-line ale documentelor care trebuie predate la etajul II, dar și mai puțin hazliul picaj al sistemului din ultima zi a unor depuneri de formulare. On-line, bineînțeles!

Marți, 6 august, serverele serviciilor de Pașapoarte s-au aliniat românismelor informatice, intrând și ele în hora națională a fail-urilor. Cele trei ceasuri rele de marți, pisica neagră și ochiul 13 sunt motivele pentru care nu s-a putut opera on-line, la care s-a adăugat și perioada supraîncărcată de solicitări din partea diasporenilor întorși acasă în concedii și care an de an își reînoiesc documentele internaționale de călătorie, în special cele valabile pe teritoriul european, unde se poate circula și în baza cărții de identitate.

Din fericire, Pașapoartele nu sunt CNAS, iar sistemul a revenit on-line după expirarea perioadei de superstiție națională, toată lumea fiind happy, heureuse, contenta sau măcar felice!

Adauga comentariu