Încă un dosar DNA clasat: Ioan Oltean a fost scos de sub urmărire penală după 8 ani de anchete

După vestea în care dosarul de corupție intentat lui Liviu Rusu, fostul președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a fost clasat, singurul rămas în „cursa” unui proces penal fiind Ioan Andreica, o altă clasare a fost anunțată, cel scăpat de urmărirea penală fiind „El lider maximo” – Ioan Oltean.

Fostul președinte al Partidului Democrat-Liberal Bistrița-Năsăud, fost secretar general al aceluiași partid la nivel național, deputatul „nemuritor” Ioan Oltean, a fost scos de sub urmărire penală din lipsă de probe.

Dosarul la care se face referire a fost inițiat de Direcția Națională Anticorupție prin biroul teritorial Oradea care au început în 2010 o acțiune ce-l avea ca principal suspect pe deputatul PNL Mircea Man care ar fi intervenit pe lângă Ioan Oltean pentru a „rezolva” numirea definitivă a unui interpus în funcția de șef al unei direcții regionale.

La acea vreme, conform gazetadebistrita.ro, Ioan Oltean avea calitatea de martor în acel dosar care s-a închis în 2012 din lipsă de probe, dar care s-a redeschis în 2015, cu precizarea că de această dată deputatul bistrițean avea calitatea de inculpat, fiind acuzat în mod direct de procurorii DNA pentru trafic de influență.

După alți trei ani de anchete, dosarul s-a clasat din nou, tot din lipsă de probe, Ioan Oltean fiind scor de sub urmărire penală.

Aceste acuzații mi-au dăunat pe linie politică și au făcut în final să fiu scos în afara ei. La început am crezut că nu există viață în afara politicii, dar am fost plăcut surprins să aflu că nu este așa. Acum s-a dovedit că acuzațiile procurorilor au fost nefondate, că eu sunt nevinovat, iar dosarul a fost clasat” – a declarat Oltean pentru aceeași sursă.

Actualmente Ioan Oltean asigură consultanță juridică unor persoane fizice și juridice din Bistrița-Năsăud, Cluj și București, acestea fiind traseele urmate de fostul deputat prin țară.

Adauga comentariu