Încă un cadavru găsit într-un punct termic lăsat în paragină! Numărul persoanelor decedate în aceste locații a ajuns la trei.

După șocul descoperirii macabre a celor doi soți decedați în punctul termic de pe strada Bistricioarei, încă un cadavru a fost găsit tot într-un punct termic.

De această dată este vorba de punctul termic din spatele clădirii Casei de Pensii, acolo unde zăcea cadavrul unui bărbat de mai bine de o lună. Bărbatul a fost identificat, avea 54 de ani, iar asupra lui s-au găsit un telefon și o sumă modică de bani. Cadavrul bărbatului era intrat deja în descompunere. Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, a declarat pentru stiridebistrita.ro că bărbatul respectiv a fost găsit de un cetățean care a alertat poliția, iar în momentul de față continuă cercetările privitoare la cauzele decesului. Nu au fost găsite urme de violențe, se pare că moartea a survenit din cauze naturale.

În Bistrița există peste 30 de puncte termice lăsate în paragină, acestea fiind subiectul unor dispute legate de proprietate, dispute care se pare că au înclinat în favoarea Primăriei Bistrița. Până la această oră, municipalitatea nu a reușit să ia o decizie referitoare la o eventuală utilitate a acestora, decât în număr destul de restârns.

Unele puncte termice au atins un grad de degradare maxim, au fost folosite (unele încă mai sunt) de oameni ai străzii și sunt adevărate focare de infecții. Prin demolare s-ar putea creea noi locuri de parcare, sau s-ar putea construi alte clădiri cu funcționalitate publică. Conform purătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Ruști, aceste puncte termice au fost securizate prin sudarea efectivă a ușilor și montarea de gratii la ferestrele deteriorate. În plus, Ruști ne-a asigurat că lucrătorii poliției locale au făcut periodic controale în aceste zone, iar în umra evenimentelor din ultimele zile, polițiștii locali vor acționa în sensul verificării complete a tuturor punctelor termice rămase în custodia municipalității.

 

 

Adauga comentariu