Încă o tură de bani vor fi îngropați în „investiția” pârtia de schi de pe Cocoș! „Urgența” este dată de alunecări de teren

După cele peste 7 milioane de euro îngropate artistic în pârtia de schi care a funcționat 10 zile în 10 ani, a venit momentul reluărilor infuziilor de bani de la bugetul local în această „investiție” de interes major. De această dată sunt invocate motive naturale, fiind vorba de niște alunecări de teren care pun în pericol o parte din lucrările executate până acum.

Este vorba de alunecări de teren depistate de Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență Bistrița în zona bazinului de acumulare ce deservește alimentarea cu apă a pârtiei, respectiv a tunurilor de zăpadă. Comitetul de Situații de Urgență a declarat „situație de urgență” astfel că municipalitatea va acorda, într-o primă fază, 108.000 lei pentru realizarea documentațiilor, 5.000 de lei pentru avize și expertize tehnice, dar și pentru inițierea lucrărilor, la următoarea rectivifacre bugetară.

Pe lângă această sumă, edilii mai au în vedere și continuarea lucrărilor pentru adăpostul utilajelor în cuantum de 45.000 de lei, precum și 258.000 de lei pentru analiza și documentația achiziționării a încă 4 tunuri de zăpadă.

În total, la această rectificare de buget, care va fi votată joi, 19 iulie, primăria va mai „băga” 90.000 de euro în pârtia de schi de pe Cocoș. Totuși, atunci când s-au făcut studiile de fezabilitate, expertizele și analizele inițiale, toate văduvind bugetul local de o cantitate însemnată de bani, nu s-a semnalat nicio posibilă alunecare de teren în Wonderland?

Adauga comentariu