Încă o intervenție dificilă a salvatorilor montani și a paramedicilor năsăudeni: bărbat cu traumatisme severe, evacuat din zona greu accesibilă a localității Parva (FOTO-VIDEO)

Un echipaj mixt - paramedicii nasaudeni si salvamontistii bistriteni, cu mijloc auto 4 x 4, a intervenit azi, în zona montană, greu accesibila, pe raza localității Parva.

Din datele avute până în prezent, un îngrijitor al unei stane prezenta un traumatism cranio-cerebral si suspiciune de fractură la un membru inferior.  

Echipajele au ajuns la victimă au stabilizat-o și au pregătit-o pentru a fi preluată cu troliul elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicala Târgu Mureș. Zona este extrem de greu accesibila, cu teren accidentat.

„Echipajul de paramedici nasaudeni împreună cu cei de la Salvamont Bistrița Năsăud au găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, intr-o râpă. Prezenta traumatism cranian și suspiciune de fractură membru. A fost evacuat aproximativ 400 de metri până pe un platou și pregătit pentru a fi extras din zona de către elicopterul SMURD. Cu ajutorul coordonatelor puse la dispoziție de către Dispeceratul Integrat ISU SAJ si cu sprijinul colegilor de la Salvamont a fost furnizată locația potrivita pentru aterizarea aeronavei SMURD. Bărbatul a fost transportat la un centru de trauma din municipiul Târgu Mureș”, transmite ISU BN.

Adauga comentariu