Încă 5 milioane de euro pentru Wonderland: Aqua Park! Alți bani, alte distracții, de această dată de vară. Multe străzi nenorocite rămân, din nou, neasfaltate

Deși încă fierbinte ciorba cu pârtia din care stă să se ardă, Ovidiu Crețu își continuă planurile pentru Wonderland cu o nouă investiție: Aqua Park!

După cheltuiala de 5 milioane de euro făcută cu pârtia de pe Cocoș, cu bani din bugetul local și dintr-un împrumut bancar, bistrițenii trebuie să se aștepte la o nouă investiție ce vine ca prioritate înaintea altor obiective de strictă necesitate, cum ar fi veșnica asfaltare ce se tot amână a celor 199 de stăzi de pământ din Bistrița eruopeană, sau chiar a unui proiect general de reabilitare a sistemului de iluminat public, sistem ce începe să ne ducă tot mai tare în beznă.

La fel ca și în cazul pârtiei de schi, unde nu s-a putut accesa vreo finanțare externă, fie ea europeană sau prin axe de finanțare guvernamentale, proiectul fiind respins de la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, Aqua Park-ul Bistriței se va realiza tot din bugetul local, sau dintr-un nou împrumut bancar. La inaugurarea pârtiei de schi, Ovidiu Crețu a zis cu jumătate de gură că nu se va ajunge la un împrumut bancar, deși, în urmă cu mai bine de un an susținea această variantă, având în vedere faptul că gradul de îndatorare al municipalității este mic, undeva în jurul valorii de 4,5%.

Pentru Aqua Park, ce se va construi în imediata apropiere a pârtiei de schi, deja s-au pus la bătaie 510.000 lei pentru studiul de fezabilitate și 25.000 de euro pentru proiect. Complexul va conține un bazin mare de înot pentru adulți, piscine şi bazine pentru copii şi adulţi cu suprafaţa totală de minim 1.000 mp, jacuzzi pentru 30 persoane, servicii spa, tobogane interioare care au legătură cu exteriorul, salon de jocuri și duşuri.

Va fi amenajat și un spaţiu de agrement cu trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber, spaţiu pentru discotecă în aer liber (un spaţiu cu dublă utilitate), un loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, banc de nisip, leagăne-cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, mic avion, etc.), leagăne carusel, bazin de mică adâncime (20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante), construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice (şah, remi) etc.

Reamintim că Primăria Bistrița a cheltuit deja 5 milioane de euro pentru pârtia de schi ce a fost, deocamdată, folosită câteva zile în doi ani, 2 milioane de lei pentru Podul Berăriei, un pod ce încă n-are utilitate, dar și 6,7 milioane de lei în Parcul Industrital Bistrița Sud de la Sărata, care zace de doi ani plin de mărăcini, până în acest moment fiind doar 3 firme interesate mai mult de ajutorul de minimis acordat decât de investiții reale acolo.

Comentarii

ovidiu balan

27.01.2018 22:29

Pai s—a duce el dupa ce zboara din primarie, si si-a deschide oarece!

Adauga comentariu