„Îmbucură-te, om bun!” – un concert de colinde străbune adus la Bistrița de tineri iubitori de datini

Sâmbătă, 14 decembrie, Palatul Culturii din municipiul Bistrița va fi gazda unui concert de colinde străbune. Invitați în acest spectacol deosebit sunt membrii coralei Transylvania Byzantica.

Evenimentul este organizat de Asociația Tinerilor Bistrițeni împreună cu Liga Studenților din Cluj. Concertul are loc sâmbătă 14 decembrie, de la ora 17.00, la Palatul Culturii din Bistrița, iar intrarea este liberă.

„Iarna abia a început, iar noi ne pregătim să vă colindăm și inima să v-o-mbucurăm. Dacă dragul după satul de odinioară îmbrăcat în haină ninsă, albă de sărbătoare și dragul după pacea cu sunet zurgălăi din Ajunul Crăciunului vă mistuie inima, haideți atunci să retrăim împreună aceste frânturi de Rai.
Așa că, slobozi-ne gazdă-n casă, în suflet, pentru că suntem siguri că v-ați pregătit de sărbătoare încă de pe acum. Crăciunul e pe drum și vine repejor. Vine cu colaci, vin, nuci și mere pentru colindători, dar și cu bucurie sfântă. Aduceți cu domniile voastre voia bună, dorul și dragul de colindă!”
, așa sună invitația făcută de tinerii organizatori.

Aceștia au pătruns în vatra satului de odinioară, acolo unde au ascultat tremurul colindelor din gura celor mai vârsnici, singurele monumente ale datinilor. Acestei acțiuni s-au alăturat micii muziceni de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, dar și elevi ai Colegiului Tehnic „Infoel”, ambele din Bistrița.

 

 

Adauga comentariu