Imaginea unei nopți terifiante: un pompier cu un copil în brațe! Cine este salvatorul?

Ziua de miercuri, 15 mai, precum și noaptea care a urmat, au fost dintre cele mai solicitante pentru slavatorii bistrițeni din ultima perioadă de timp. Ploile care au căzut asupra județului Bistrița-Năsăud au făcut ravagii. Au urmat și, din păcate, încă mai urmează efectele, căci am fost năpăstuiți de coduri multicolore de inundații.

Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întrunit imediat după primirea primei avertizări, astfel că au fost alertate și mobilizate toate forțele disponibile la nivelul instituțiilor abilitate: ISU, SVSU, ambulața, polițiști, jandarmi, Aquabis, dar și lucrători ai primăriilor unde au apărut situații de urgență.

Cele mai sensibile intervenții au fost legate de salvarea de vieți. Multe gospodării au fost afectate și implicit foarte multe persoane au avut nevoie de ajutor. În toate situațiile, pompierii militari sau voluntari au fost adevărați îngeri pentru cei aflați la ananghie.

Însă imaginea acestor momente a fost dată de contrastul dintre costumația rece și masivă a unui pompier aflat în misiune și păturica în care era învelit un copilaș care nu pare să fi trecut de doi ani. Duritatea acestui IronMan care cu un picior hotărât îndepărtează bucăți de lemne aflate în calea lui spre ieșirea dintr-o curte și sensibilitatea aceluiași IronMan care cu o grijă extremă ține în brațe pruncul, este imaginea pompierului bistrițean!

Cine este acest personaj? Este oricare dintre salvatorii care intervin în astfel de momente și situații. Este bărbatul hotărât să salveze inocența din calea răzbunătoare a apelor. Este pompierul, militar sau voluntar, căruia i-au înghețat simțurile externe, dar care își echilibrează aura cu o deosebită căldură internă!

El este un salvator pe care îl vedem în misiuni fără față, fără nume, fără identitate. El este printre noi tot timpul, iar de multe ori strigăm la el pentru că n-ar fi ajuns mai repede, că nu acționează așa cum am crede noi de cuviință...

JOS PĂLĂRIA, SALVATORULE! JOS PĂLĂRIA, POMPIERULE!

 

P.S. pentru conformitate, IronMan din fotografie se numește Claudiu Mitrofan, iar intervenția a avut loc la Dumitra. Este unul dintre cei peste 2600 de salvatori care au acționat în ultimele 24 de ore pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din județele afectate de vremea rea. Este pompier în cadrul ISU Bistrița-Năsăud de 12 ani.

 

Adauga comentariu