Hoții de cai revin în actualitate: doi ponei folosiți pentru hipoterapie au fost furați din Podirei!

Un gest incredibil de imaginat (sau nu) în ziua de azi: se fură cai și ponei în secolul XXI, într-o țară integrată într-un anumit sistem european de valori! Hoții de cai, specifici evului mediu, acționează pe raza județului Bistrița-Năsăud de ani buni de zile!

Neplăcutul eveniment a avut loc în weekendul ce tocmai a apărut. Doi ponei folosiți în hipoterapie cu copiii cu dizabilități au fost furați, pe rând, din ferma în care erau crescuți, îngrijiți și iubiți. Primul a fost furat în cursul nopții dintre vineri și sâmbătă, iar cel de-al doilea în următoarea noapte.

Ferma respectivă se află în localitatea Podirei la 15 kilometri de Bistrița pe drumul către Beclean. Caii și poneii crescuți aici aparțin familiei Andronesi, Eusebio fiind un mare iubitor de cabaline. Toată această activitate din fermă este făcută din pasiune, iar accesul celor interesați în terapia cu ponei a fost și este gratuit. Beneficiari ai acestor terapii sunt și copiii cuprinși în programele Fundației Inocenții din Bistrița.

Au fost furați doi ponei aproape identici, cu un colorit comun. Aceștia erau cei mai blânzi și erau folosiți în hipoterapie. Lângă ei erau și alți ponei, maă nărăvași, să spunem, dar și cu un colorit diferit. Sunt diferite interese și se fură cai destul de frecvent. Anul trecut, dintr-o herghelie mai mare, au fost furați 21 de cai de rasă. În cazul poneilor de la Podirei e greu să spunem că mai sunt șanse de a-i recupera, din păcate. Deși aceștia aveau chip-uri, aceste dispozitive se pot distruge ușor, cu un patent. Autorii sunt cu siguranță cunoscători ai acestui domeniu și cu siguranță au filat zona de mai mult timp, și-au făcut temele” – a declarat pentru stiridebistrita.ro Paul Andronesi.

Dacă aveți informații despre acest furt sau ați văzut cumva doi ponei (conform foto), vă rugăm luați legătura cu cel mai apropiat post de poliție. Deținătorii au făcut plângere în acest sens.

Adauga comentariu