Horea Ștefănescu pregătește un eveniment sportiv „in memoriam” Ticu Șteff – simbol al schiului bistrițean. Dealul Cocoș - prima opțiune, Vatra Dornei – rezervă!

„Cu toată emoția de care sunt capabil doresc să vă anunț organizarea unui eveniment special pentru mine: comemorarea unui OM care mi-a arătat cum să visez cu ochii deschiși...” – sunt primele cuvinte care anunță prima ediție a unui eveniment sportiv așteptat de bistrițeni, precum și de alți iubitori ai schiului, sport care există în ADN-ul multora dintre locuitorii aceestui județ.

Cuvintele aparțin profesorului Horea Ștefănescu și duc cu gândul la unul dintre simbolurile schiului bistrițean, regretatul profesor Dumitru „Ticu” Șteff, decedat în luna septembrie a anului trecut. Ticu Șteff s-a născut în Bistriţa Bârgăului, a absolvit Liceul „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, urmând apoi cursurile Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti. A profesat la LPS Bistriţa şi ca mai toţi sportivii de pe Valea Bârgăului acesta a îndrăgit sporturile de iarnă şi schiul alpin. Pe parcursul carierei a îndrumat zeci de sportivi, fiind un model pentru elevii săi. Azi, 22 ianuarie 2019, ar fi împlinit 74 de ani...

Asociația „Pro Universitaria” din Bistrița, din care face parte și Horea Ștefănescu – profesor al Facultății de Educație Fizică și Sport al UBB extensia Bistrița, intenționează ca acest eveniment de tip „memorial” să se transforme într-un eveminent sportiv de talie națională:

„Această primă ediție este dedicată în primul rând școlilor de schi din județ. Suntem la un început de drum pe care dorim să-l transformăm într-unul cu o traiectorie națională. Ideea este că vrem să tranformăm acest memorial într-o competiție serioasă și puternică, o etapă națională în compețiile de gen din România. Suntem la început, ne organizăm acum cum putem, vom acumula și puțină experiență organizatorică și apoi vom ajunge și acolo, la nivelul de etapă națională” – a declarat pentru stiridebistrita.ro – Horia Ștefănescu.

Evenimentul va avea loc în data de 2 februarie 2019 pe pârtia Cocoș, dacă se va putea din punct de vedere al condițiilor meteorlogice, fiind luată în calcul și varianta „de rezervă” Vatra-Dornei. În total vor fi șase categorii de vârstă la care se va adăuga și una de old-boys:

„Ne-am zbătut și am făcut rost de fanioane culisante, finish gonflabil, o celulă-start și avem tot spijinul celor de la pârtie (n.r. – Cocoș), ne-au dat un culoar de alunecare și o fereastră de timp, respectiv de la ora 9 – recunoaștere, de la 10 starul și va ține până către ora 13, o mansă avem voie să folosim atât spațiul respectiv cât și intervalul orar. Ziua se va încheia cu o masă comună la care îl vom omagia pe Ticu Șteff-schi, ne vom aduce aminte de el așa cum a fost – un mare OM, profesor, prieten și iubitor al schiului” – a completat Ștefănescu.

Deși încă nu e copt primul eveniment, Ștefănescu & Co. se gândesc deja la următorul, cel din 2020, pentru care se are în vedere inclusiv întocmirea unui proiect și obținerea de fonduri în acest sens.

 

Adauga comentariu