HANDBAL: Gloria 2018 în fața celor mai stresante trei meciuri din istorie! Primul se joacă acasă, duminică de la ora 17:00

Performanța la care nu se așteptau, dar au visat-o, cea de poziționare pe locul III la sfârșitul acestui campionat, induce o stare apăsătoare în vestiarul fetelor lui Pașca. Șansa de a prinde Cupe Europene la Bistrița este tot mai reală, dar și stresantă, cu fiecare meci disputat.

Cu doar trei etape înaintea finalului de ediție 2018-2019 a campionatului de handbal feminin Liga Florilor, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se află pe un nesperat loc III, singurul disponibil pentru ocupare după postarea pe primele două locuri a etaloanelor handbalului românesc, CSM București și SCM Rm. Vâlcea.

Cele două echipe fruntașe se află la o egalitate aproape perfectă, singura diferență dintre acestea fiind făcută acum doar de golaveraj, bucureștencele având un avantaj de (numai) 33 de goluri în fața vâlcencelor, cam cât s-ar înscrie într-un meci alert de o echipă „harnică”. În această situație, nici una dintre cele două nu-și permit să calce strâmb în ultimele meciuri.

Fiecare dintre cele două echipe au de disputat câte două meciuri mai ușoare și câte unul cu ceva presiune. CSM-ul cu Buzăul și Minaur în deplsare, dar și un meci acasă cu Craiova, una dintre urmăritoarele Bistriței. Rm. Vâlcea are și ea două meciuri trecute în registrul lejer, unul la Cluj și unul acasă cu Slatina, dar și unul pe care-l sperăm cu probleme pentru vâlcence, cel de la Bistrița din ultima etapă.

Pretendente la locul III mai sunt echipele din Craiova, Cisnădie și Brașov. De cel puțin una putem spune că scăpăm, căci SCM Craiova chiar dacă va câștiga cu Zalăul în etapa de duminică, 5 mai, va rămâne în spatele nostru cu trei puncte (cu condiția ca Gloria să nu piardă următoarele două jocuri). Apoi va juca la București unde șansele sunt mici, iar în ultima etapă poate obține o victorie de parlmares cu Galațiul. Total puncte 39, nivel la care Gloria poate ajunge duminică după probabila victorie în fața Galațiului.

Cisnădie și Brașov sunt echipele care ne pot da jos de pe podium, în anumite condiții. CS Măgura Cisnădie (foto) are în acest moment un singur punct în spatele Gloriei, dar în etapa din 5 mai va sta. În ultima etapă va juca la Cluj-Napoca unde, teoretic va câștiga. Mai rămâne meciul din penultima etapă, meci pe care sibiencele îl au acasă cu ACS Corona 2010 Brașov, cealaltă urmăritoare a Bistriței.

Brașovul mai are, pe lângă meciul cu Cisnădie, unul cu Minaur în etapa 24, iar în ultima etapă acasă cu Zalăul lui Tadici. În acest moment Corona are 34 de puncte, iar dacă va reuși să termine câștigătoare toate cele trei meciuri va acumula 43 de puncte, ceea ce obligă Bistrița să câștige în ultima etapă cu Rm. Vâlcea pentru a rămâne pe podium, căci „gloristele” pot acumula, fără victoria cu vâlcencele, doar 42 de puncte.

Dacă Cisnădie rupe din elanul brașovencelor și câștigă meciul direct, atunci scăpăm de stresul Corona (foto). Sibiencele pot acumula un maxim de 41 de puncte, ceea ce e mult mai convenabil pentru noi. În cazul unui egal însă, rămânem cu stresul Corona după cap, căci brașovencele stau mai bine la golaveraj (+4 față de cele -5 ale Gloriei, în acest moment).

Cu alte cuvinte, Gloria 2018 trebuie să câștige la scor următoarele două partide (cu CSM Galați și HC Dunărea Brăila)  și să încerce dacă nu un egal în ultima etapă cu Vâlcea, măcar o înfrângere la cât mai puține goluri diferență. Ideal ar fi o victorie și în ultima etapă, ceea ce nu ne-a mai periclita locul III.

Până atunci, însă, duminică, 5 mai de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din Bistrița, va avea loc primul examen din seria celor trei rămase. O înfrângere ne poate descalifica din visul european...

Adauga comentariu