Haine, oale, ceasuri și parfumuri de vânzare la ANAF! În magazinul de confiscări te simți ca la „consignație”

Mai țineți minte magazinele Consignația? Dacă vă e dor de tipicul acelor magazine, sau dacă nu știți cum arătau acele „vestigii ale vestului” în perioada anilor 80-90, magazinul unde se vinde marfa confiscată de ANAF vă poate insufla o mică idee.

Conform legislației în vigoare, marfa confiscată de ANAF în urma controalelor specifice, se valorifică inclusiv către populație, la prețuri ce ar trebui să fie sub nivelul pieței cu aproximativ 30%. Am identificat pentru dumneavoastră magazinul unde se comercializează aceste produse confiscate de ANAF la Bistrița.

Locul respectiv se află la demisolul Hotelului Bistrița, lateral dreapta, spre BCR. O să vedeți niște afișe de prezentare a unui birou de copiat acte. Acolo este! Spațiul respectiv este deținut de un intreprinzător privat care a acordat ANAF-ului o parte din locație pentru prezentarea și vânzarea produselor sale, în schimbul unui comision derizoriu.

Este impropriu spus magazin, mai degrabă un fel de consignație, tipicul produselor scoase la vânzare fiind unul destul de variat. În special chinezării, deloc ieftine unele dintre ele. Spre exemplificare, un set de oale dintr-un material oarecare costă 400 de lei, hainele se găsesc la prețuri cuprinse între 50 și 150 de lei, dar sunt și o mulțime de chițibușăreli la prețul de 15 lei bucata.

În vânzare am găsit și câteva ceasuri, bineînțeles că la prețul de 37,5 lei nu pot fi „de firmă”, cel mult jucării. Nici parfumurile nu sunt mai sofisticate, cu siguranță contrafăcute, căci la prețul de 15 lei nu găsești altceva.

Deocamdată, ANAF Bistrița nu are spre vânzare obiecte mai mari, mobiliare sau imobiliare. Nici mașini și nici clădiri, conform declarațiilor celor responsabili. Nici un spațiu propriu nu au finanțiștii bistrițeni și nici personal care să vândă, volumul redus de marfă nejustificând aceste cheltuileli.

În cazul în care produsele „nu se trec” la vânzare, acestea se atribuie cu titlu gratuit sau se distrug, în funcție de criteriile fiecărui produs (garanții, termene de valabilitate, aspect, etc.).

În urma comercializărilor produselor confiscate, ANAF Bistrița a realizat în 2017 venituri la bugetul de stat în valoare de 201.683,56 lei.

 

Adauga comentariu