Hai să le facem pe plac copiilor noștri, să le dăm bani și mașini, poate așa scăpăm de ei!

Viteza în care ne trăim viața este mai năucitoare decât orice boală. Preocupați de orice altceva din jur, lăsăm pe ultimul loc grija față de copii care nici măcar nu mai apucă să recurgă la șantajul sentimental. Stresul rezultat în urma luptei pentru bani ne face să plângem atunci când deja e prea târziu, cu toate că există avertismente parcă din metru în metru.

Cazul progeniturii care-și antreneză câinele să fie agresiv și care ajunge să-i dea o „jucărie” vie pentru a fi sfâșiată este doar un simplu caz în care părinții uită de copil, sau mai bine spus vor să uite de el, prin satisfacerea oricărei pofte.

Conform profilului de facebook, tânărul în cauză nu pare să aibă mult peste 20 de ani. Poate nici atât. Acesta se afișează într-o mașină destul de scumpă, persiflează tot ce e muncă și are hobby-uri extreme, printre care antrenarea câinilor pentru lupte. Este clar un inadaptat social, propria descriere fiind edificatoare: „Be The Legend” și „Make Money, Not Friends” sunt cât se poate de clare, iar ca percepția despre el să fie totală, în dreptul locului de muncă stă falnic Directeur la Mercedes”. Chiar dacă sunt glume sau ironii, acestea denotă interesul tânărului către o anumită linie a vieții.

Exemplele pot continua, mulți părinți își plâng copiii decedați în accidente produse din teribilism, accidente în care numitor comun este „mașina”, una cât mai scumpă și cât mai puternică. Aici e clar vina părinților, căci beizadelele care poate nici bac-ul nu sunt în stare să și-l ia singuri au în schimb bolizi cumpărați în mod inconștinet de către părinți.

Dacă tot e la modă șofatul, oare de ce un părinte fie el avut, plin de bani, nu îi cumpără proaspătului șofer o mașină fără sute de cai sub capotă?! Pentru că ori intervine santajul sentimental, ori se simt ei „obligați” să-i cadorisească copilului ceva de valoare, să simtă și copilul acela cât de mult este iubit!

Diametral opus, dar mai rar, sunt acele familii înstărite care își educă copiii mai chibzuit, nu neapărat zgârcit. Vrei telefon de zeci de mii de euro?! Muncește măcar pentru un sfert din valoare! Vrei mașină de fițe?! Muncește pentru una normală, capătă experiență atât ca șofer, dar mai ales ca muncitor, apoi te voi susține într-un fel sau altul să-ți iei bolidul visat. In aceste cazuri nu se mai ajunge la sute de cai putere, căci odată educat acest copil va judecat total diferit. Cu siguranță acesta are șanse mult mai mari de a nu muri stupid!

 

Adauga comentariu