HABEMUS PRIMARIUS! Ioan Turc a depus jurământul, alături de consilierii municipali aleși. Până acum au fost vorbele, așteptăm răbdători și faptele...

A fost sau nu a fost un moment istoric, azi la Bistrița, rămâne în sarcina actorilor principali ai evenimentului de care vorbim: depunerea jurămintelor cosilierilor locali aleși, precum și a noului primar al municipiului Bistrița.

După aproape o lună de la momentul scrutinului, Primăria Bistrița are în sfârșit noua garnitură de consilieri locali unși pe funcții, la care se adaugă și primarul, moment din care aceștia își întră în atribuții, mai ales primarul.

Ceremonia de depunere a jurămintelor a avut loc în aer liber, în fața Primăriei, în părculețul de lângă Biserica Evanghelică, aranjarea scaunelor și a prezidiului imitând configurația sălii de consiliu. După cuvântul de deschidere al prefectului Stelian Dolha, s-a trecut la depunerea jurămintelor celor 21 de consilieri locali, dintre aceștia fiind prezenți 20.

Primarul ales, Ioan Turc, a depus jurământul la final, moment în care acesta a fost declarat de drept Primar al municipiului Bistrița, primind și eșarfa tricoloră de primar.

Din acest moment, foștii consilieri locali și-au ieșit din mandat, intrând noii consilieri aleși. De asemenea, tot din acest moment, Ovidiu Teodor Crețu rămâne un simplu pensionar, iar Ioan Turc devine primarul municipiului.

Dacă până acum s-a vorbit foarte mult despre activitatea viitorului primar, atât în precampania electorală, în campania propriu-zisă, precum și în cele trei săptămîni scurse de la momentul votului, de acum Ioan Turc & Co. intră direct în „șut”. Depinde doar de ei cum vom pune sau nu ghilimelele.

Comentarii

Virgil

22.10.2020 16:55

Motto:„Urechea ta fie pururea deschisă la adevăr şi închisă la minciuni şi la linguşire”.(Mihail Kogălniceanu)_/Ioan Turc este primul primar liberal al Bistriței ales pe 27 septembrie 2020, pentru următorii 4 ani. După 3 mandate de administratie PSD-istă bistritenii au ales schimbarea cu o uriasă sperantă. Asteptările bistritenilor sunt extrem de mari, iar noua adminstratie are o misiune dificilă dar nu imposibilă. Trebuie să înceapă cu o actiune sustinută de corectarea a aberatiilor din perioada administratiei Cretu, care au adus orasului Bistrita „faima” nemeritată de Caracalul Ardealului. In acelasi timp bistritenii asteaptă materializarea concretă a programului de guvernare locală pentru care au acordat votul echipei PNL si primarului Ioan Turc:-Administrație transparentă și modernizată prin digitalizare;-Administrație care are grijă de cetățenii săi;-Bistrița-oraș verde și curat;-Bistrița-oraș inteligent și atractiv pentru tineri;-Bistrița-destinație culturală și turistică unică;-Destinație pentru afaceri inovative;Mult succes primarului Ioan Turc si echipei sale !

Balan Marius- Horea

22.10.2020 17:49

Nu vrem PIATA CENTRALA MINERALIZATA !!! Stop joc Cretin ! Asta cer eu d-lui Primar IOAN TURC caruia eu ii spun MULT SUCCES !!!

Balan Marius- Horea

23.10.2020 09:15

Ce bine arata rondoul cu flori la aceasta ceremonie si pe care Cretul il dorea astupat du dale si betoane !

Adauga comentariu