Guvernul a intervenit crucial în lupta gastronomică dintre jurnaliștii bistrițeni! Vezi cine și ce a gătit, dar și cum s-a jurizat (FOTO-VIDEO)

Prima zi de sărbătoare din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud a debutat, conform obiceiului, cu tradițiile specifice de Ignat, respectiv tăierea unui porc și pregătirea bucatelor specifice: cârnați, cartaboși și jumeri. Cele din urmă au fost preparate într-un mod aparte...

„Poveste de Crăciun în Bistrița-Năsăud” se dorește a fi o înșiruire de datini și obiceiuri prezentate publicului în cel mai original mod posibil. Prima zi a fost dedicată sărbătorii de Ignat, sărbătoare care nu prea este neglijată în gospodăriile din județ, indiferent de statutul sau ocupația gospodarilor.

La Muzeu, pregătirea principalelor bucate din porcul tăiat de un expert a fost lăsată pe mâna... jurnaliștilor. Aceștia au fost împărțiți în trei echipe conduse de trei doamne ale bucătăriei bistrițene, toate participante la celebrul cooking-show „Șefi la Cuțite”: Nina Rus, Elena Rus și Honoria Rațiu.

Conform unei trageri la sorți, cele trei echipe au avut de pregătit cârnați, cartaboși și jumeri. Echipa Ninei Rus, formată din jurnaliștii de la Răsunetul, s-a ocupat de jumeri, Honoria Rațiu și echipa Radio Balada au pregătit cârnații, iar Elena Rus și echipa mixtă AS-TV – Agerpress – Stiridebistrita.ro de cartaboși.

Detalii tehnice din timpul pregătirilor nu vor fi expuse aici din respect față de colegi, cu mențiunea că toate echipele s-au ajutat reciproc prin mici șicane, iar conlucrarea prin distracție a fost ingredientul principal folosit în comun de toți participanții.

Cum era de așteptat, juriul a fost format din Radu Moldovan – președintele CJ BN, Alexandru Pugna – secretar de stat și Ovidiu Frenț - prefect. Acesta din urmă a încercat să schimbe regulile jocului în timpul jurizării, el preferând o notare mai clară prin acordare de puncte de la 1 la 100. Radu Moldovan a taxat imixtiunea Guvernului în modul de jurizare, spunând că „Guvernul schimbă reguluile în timpul jocului, iar vina cade pe PSD tot timpul”.

Finalul a fost fericit pentru toată lumea prezentă și, chiar dacă Ovidiu Frenț a făcut diferențierea prin notele acordate (10 pentru cârnați, 9 pentru cartaboși și 8 pentru jumeri), publicul a degustat din produsele „jurnalistice” din blidele expuse, fără clasamente și fără pretenții.

 

 

 

 

Adauga comentariu