Gripa și urmările sale! Spitalul Județean de Urgență Bistrița a intrat în carantină, iar în cinci secții accesul este total interzis

În urma numărului mare de cazuri de gripă înregistrate la nivel național și ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății, programul de vizitare a pacienților internați în Spitalul Județean Bistrița a fost redus.

Prin urmare, bolnavii pot fi vizitați de luni până vineri doar în intervalul orar 15-18, iar sâmbătă și duminică între 10 și 16. Cât privește secțiile cu risc ridicat, cum ar fi ATI, Obstretică, Nou Născuți, Boli Infecțioase și TBC, accesul vizitatorilor este interzis.

,, Nu putem spoune că avem un număr foarte mare de pacienți cu gripă, dar a venit de la Ministreul Sănătății  o recomandare -pentru virozele acestea se extind- și, prin urmare am redus intervalul orar în care pot fi vizitați pacienții. Este o măsură cât se poate de normală dacă luăm în calcul situația de la nivel național”  a declarat pentru Știri de Bistrița managerul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany.

Conform Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, de la începutul anului și până în 4 februarie au fost înregistrate 20 de cazuri de gripă, 4 persoane având nevoie de internare. De asemenea, peste 3.000 de infecții acute ale căilor respiratorii au fost semnalate la nivelul județului. Cei mai mulți pacienți au vârste cuprinse între 5 și 14 ani.  

Afecțiunile de sezon au cauzat și un deces în Bistrița-Năsăud. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, din Uriu, care suferea de pneumonie.  

Adauga comentariu