Gripa a început să ucidă și la Bistrița: o septuagenară nevaccinată, suferind și de alte afecțiuni, a decedat la Spitalul Județean

Din păcate și Bistrița intră pe lista neagră a deceselor cauzate de gripă în acest sezon. Este vorba de o femeie în vârstă de 77 de ani din Ciceu-Giurgești care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în urma unei forme agravante de gripă.

Femeia suferea și de alte boli și nu fusese vaccinată antigripal, informația fiind confirmată atât de surse din SJU Bistrița, cât și de rapoartele DSP BN.

În săptămâna 18-24 februarie s-au înregistrat, conform Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, 21 de noi cazuri de gripă, 5 la copii până în 15 ani, 10 cazuri în intervalul de vârstă 15-49 ani și alte 6 întregistrate la persoane peste 50 de ani. Dintre aceștia 4 au fost internați și confirmați prin analizele specifice, toți fiind adulți.

În ceea ce privește pneumonia, cea care a curmat până la această raportate alte 5 vieți, alte două decese au fost înregistrate în intervalul 18-24 februarie 2019, fiind vorba tot de două femei, de 64 respectiv 82 de ani.

 

foto cu caracter ilustrativ, sursa: puterea.ro

Adauga comentariu