Golăneală electorală marca USR: când credeai că se întâmplă evenimente faine fără ca politicul să-și bage coada, hop și Iurișniți cu „prințul” ei din turnul de veghe!

Sâmbătă, la Teaca, a avut loc unul dintre cele mai faine evenimente publice orgnanizate de o asociație nonguvernamentală, prin care s-au promovat două puncte forte pe care turismul local se boate baza în viitor: mocănița și vinurile!

Evenimentul, susținut de administrația locală, dar fără absolut nici măcar o tentă politică, a fost conceput pe ideea unui picnic familial, într-o gară veche de peste 100 de ani, în care trona un tren cu aburi, sub o vie, alături de vinurile celor 7 crame din Bistrița-Năsăud. A fost o atmosferă relaxantă, prietenoasă, asezonată cu zacuscă, pâine cu untură, o tocăniță preparată ad-hoc, muzică și, evident, mulți struguri în ciorchine și pahare.

Citește și... Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei – un eveniment ce poate scrie broșura turismului viticol în Bistrița-Năsăud

Printre personajele prezente la eveniment s-au numărat și figuri politice, unul dintre aceștia fiind secretarul general al PSD BN, Romeo Florian, în calitatea lui de primar al comunei care dă denumirea podgoriei – Lechința. Pe lângă el au mai fost și alți pesediști, dar nici măcar unul dintre ei nu a fluturat vreun flyer cu Dăncilă, nu s-a discutat politică absolut deloc, toate poveștile fiind făcute pe marginea subiectelor evenimentului: vin, mocăniță, turism, tocăniță!

Acestea până la venirea comandoului USR, echipat de campanie, care, în timp ce savura câte o gură de vin, propovăduia figura lui Barna și „birocrația și hățișul documentelor”.

„Am vorbit și despre Dan Barna și despre cât e de importat să facem alegeri corecte, pe termen lung!”, spune madame Iurișniți ipocrit și penibil totodată, deoarece nimeni din cei prezenți la acest eveniment nu era curios de vreun candidat dintr-o bătălie electorală.

Oameni ca Iurișniți, care se cred noi și aducători de modernism occidental în politică, ignoră bunul simț universal și încearcă să profite electoral de anumite momente în care politica nu este digerată. „Era mai elegant să stați deoparte. Nu era locul pentru un eveniment politic. La vremuri noi, tot apucături de oameni vechi” - a comentat un cetățean mâhnit. Iurișniți & Co. nu sunt la prima abatere de acest gen, agresivitatea prezenței comandoului electoral fiind simțită inclusiv în școli. Deh, cică tineretul preferă userismul...

Cineva, cândva, striga cu accente mai mult sau mai puțin francofone „jos labele de pe evenimente”, iar acum se infiltrează precum un oaspete nedorit în liniștea și frumusețea unui mic și cochet eveniment apolitic. Asta da ipocrizie, dar dincolo de acest aspect, cu care ne-am obișnuit, tronează și nesimțirea!

 

Comentarii

ecologistul

20.10.2019 12:47

Fara cuvinte. Mai ai nevoie doar de o punga in care sa borasti !Si asta fara sa bei nimic !

Adauga comentariu