Gogonata lui Suciu: vicepremierul strecoară printre marile realizări PSD-ALDE și reabilitarea CN „Liviu Rebreanu”! FALS! Dosarului investiției este încă în sertare închise

La două luni de la preluarea mandatului de vicepremier și ministru al dezvoltării regionale, bistrițeanul Daniel Suciu (PSD) a ținut ieri, 15 aprilie, o conferință de presă în care a prezentat obiective finanțate sau încurs de finanțare prin programele PNDL I și II.

După ce a explicat modul de funcționare al acestui program de investiții, Suciu a trecut la exemplificarea câtorva dintre obiectivele aflate în finanțare, sau care urmează a fi finanțate prin aceste programe. Surpriza a venit atunci când Suciu a început să prezinte „realizările” de la capitolul „alte domenii”:

„La capitolul alte domenii (...) finanțăm 551 de obiective de investiții, chiar și Sala Unirii de la Alba-Iulia a fost finanțată și realizată cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, de la Guvernul României, pentru că ne-am asumat că facem acest lucru și vă garantez că fiecare leu, ultimul leu din cele 47 de miliarde vor fi cheltuiți în interesul românilor...” - a declarat Suciu în conferința de presă.

Pe lângă Sala Unirii, vicepremierul a mai punctat și alte investiții mari precum spitalul din Mioveni, un pod peste râul Someș în județul Satu-Mare, rezerva de apă a municipiului Bacău, Colegiul „Mihai Eminescu” din Buzău și...

„Am să vă dau și câteva exemple, cele mai mari investiții prin PNDL pe domenii și o să vedeți aici 121 de milioane de lei pentru un drum județean din județul Mehedinți, (...) corpul A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din județul meu natal... – a precizat Suciu, după care a trecut la prezentarea obiectivelor estimate a se finaliza în 2019.

Problema legată de reabilitarea Corpului A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, în valoare de peste 31 milioane de lei, este una intens discutată și dezbătută chiar din princina nefinanțării acestei lucrări din motive de neeligibilitate. S-a încercat inițial prinderea proiectului într-o finanțare europeană, dar nu s-a reușit din cauza unor probleme juridice legate de tipul de proprietate, urmând ca întreg dosarul să ajungă la MDRAP.

Daniel Suciu și-a luat un angajament în ceea ce privește acest proiect și a declarat în urmă cu o lună, acasă, că această investiție reprezintă prioritate zero pentru el. S-au vehiculat mai multe variante legate de modul în care municipalitatea ar intra în posesia imobilului, fără nici un rezultat. Apoi s-a mers pe o variantă de corectare prin excepție a condițiilor de finanțare printr-o hotărâre de guvern.

Mai nou circulă informații pe surse în care dosarul reabilitării CNLR ar fi ajuns la Ministerul Culturii. Indiferent de situația actuală a dosarului, această investiție nu este prinsă practic în nici un program clar, dar vicepremierul Danile Suciu a prezentat-o deja ca una din marile investiții PSD-ALDE prin PNDL. Până la ora editării acestui material nu am reușit să luăm legătura cu vicepremierul Daniel Suciu.

Având în vedere această „gogonată”, ne întrebăm oare câte astfel de „șopârle” mai există în prezentarea respectivă?...

Adauga comentariu