Geniile de la Esentza Robotics se întorc de la București cu două premii: Connect Award și un membru selectat pentru „Dean’s List”

Duminică, 24 martie, a avut loc la București finala concursului național „Nație prin Educație – First Tech Challenge România”, un concurs de robotică la care au participat patru echipe din județul Bistrița-Năsăud: Cyber Souls (Colegiul Național „George Coșbuc” – Năsăud), Bolts and Gears (Colegiul Național „Liviu Rebreanu”), Esentza Revolution și Esentza Robotics, ambele de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean.

După succesul reputat anul trecut în cadrul aceleiași competiții, acolo unde Esentza Robotics câștiga premiul Rockwell Collins Award, anul acesta geniile de la Beclean recidivează și se întorc acasă nu cu unul, ci cu două premii.

Este vorba de Connect Award, premiu ce simbolizează modul în care tinerii su reușit să ridice nivelul de cunoaștere și de interes pentru robotică în România. „Începând cu tabăra de robotică organizată pe perioada verii, cât și pentru evenimentele de outreach și ajutorul oferit comunității noastre. Anul acesta ne-am dorit să oferim cât mai mult din experiența noastră, să cooperam și comunicăm cu cât  mai mult echipe. Felicitari tuturor echipelor participante si mult succes! Suntem foarte mândri de ce am realizat, și abia așteptăm sezonul viitor. IT’S ROBOT O’CLOCK!” – au comentat câștigătorii pe pagina de facebook a echipei.

Celălalt premiu este unul individual și este oferit ca răsplată pentru performanța pe toate planurile, în urma susținerii unui interviu: Raluca Rusu a ajuns în finala Dean’s List și va participa la Campionatul International FIRST de la Detroit.

„In urma încheierii etapei naționale a BRD FTC, am aflat mult așteptata veste, și-anume ca, coach-ul nostru Raluca Rusu a ajuns in finala la Dean’s List și va participa la Campionatul International FIRST, care va avea loc la Detroit. A fost aleasa dintre mai mulți elevi din România, ajungând in top 3. Raluca i-a impresionat pe intervieweri prin munca pe care a depus-o de-a lungul sezonului, dedicarea timpului liber in totalitate roboticii, in special dorința adâncă de a excela pe toate planurile. La Detroit, va reprezenta echipa noastră, Esentza Robotics, însă pe lângă asta, va avea ocazia de a-l cunoaște pe Dean Kamen, inginer american cunoscut pentru inventarea produsului, ce poarta numele Segway PT” – au completat elevii de la Beclean.

Și celelalte echipe din Bistrița-Năsăud au avut o evoluție bună în cadrul concursului, prestațiile acetora fiind apreciate de cei prezenți.

Adauga comentariu