Gata cu parcul de distracții, reluăm distracția cu pârtia! Pregătiri pentru un nou sezon de schi, cu alți bani îngropați, reparații și adăugiri, dar și cu o viață pierdută

După un sezon de schi pe pârtia Cocoș de toată jena, în care s-a schiat 10 zile cu tot cu prelungiri, a urmat un „extrasezon” și mai jenant, cu un parc de aventură ce semăna mai degrabă cu niște hinte din fundul curții montate de bunici pentru joaca nepoților.

Investiție începută ca idee acum 10 ani, când se năștea Wonderlandul care trebuia să scoată din foame Bistrița, pârtia de schi Cocoș a început să prindă formă în urmă cu doi ani, anul trecut fiind inaugurată, dar numai după sosirea inițiatorului din concediul petrecut evident la schi, dar în alte țări.

După cele 10 zile de schiat s-au constatat și multele lipsuri și inadvertențe, drept pentru care în această vară și toamnă s-au reluat anumite lucrări în vederea punerii la punct a acelor elemente retușabile, căci pe această veșnică idee de reșapări și peticiri se duce întreaga poveste administrativă a Bistriței.

Interlocutor în această chestiune a fost viceprimarul Cristian Niculae, dornic de a da răspunsuri, dacă întrebările sunt „corecte” din punctul lui de vedere, iar dacă nu sunt, atunci pasează o oarecare „vină” către alții, în speță direct către Ovidiu Crețu, căci „e proiectul dânsului”.

Acesta ne-a comunicat că în acest moment, la pârtia Cocoș, se execută lucrări de lărgire a pistei pe varianta ocolitoare, acolo unde vor exista 8 metri de pistă în plus, se lucrează la mărirea capacității de pompare a apei din lacum de acumulare, precum și niște lucrări de consolidare a acestui lac, acolo unde au „intervenit” niște calamități naturale în această primăvară, fiind vorba de alunecări de teren „neprevăzute”.

„Am avut o calamitate în luna mai sau aprilie, nu mai țin minte exact, și am avut un Comitet local pentru Situații de Urgență unde am constat o stare de fapt, iar în urma acestei situații s-au alocat bani, am mai avut și accidentul ăla (n.r. – un muncitor a murit strivit de un utilaj). Constructorul, pentru că el trebuie să facă lucrarea care este în garanție, dar nu o face în garanție că a fost acea calamitate, constructorul trebuie să facă această lucrare pentru că oferă garanție” – a declarat năucitor Cristian Niculae pentru stiridebistrita.ro.

În fapt, firma care a executat lucrările inițiale la pârtia de schi, Kranz Eurocenter, va executa și reparațiile și consolidările la bazinul de acumulare, lucrări care nu vor face parte din garanția executantului ci vor fi plătite ca atare, invocându-se o situație de urgență în acest sens. Astfel, firma celui care a depus plângerea la DNA împotriva Elenei Udrea, Corin Boian, reface lucrările nu din garanția de execuție ci din alți bani (350.000 de euro) de la buget, alocați prin încredințare directă!

În plus, firma respectivă va efectua lucrări de mărire a spațiului de stocare al apei din bazinul respectiv, sincopă realizată doar după ce a trecut primul sezon de schi. Atunci, autoritățile se scuzau de faptul că nu pot produce mai multă zăpadă artificială din cauza stocului mic de apă, fapt pentru care au „reparat” această mică greșeală acum. Bineînțeles că aceste lucrări intră tot în „situația de urgentă” invocată de autorități atunci când au justificat alocarea lucrării în mod direct.

Mărirea capacității de stocare a apei a fost obligatorie pentru a acoperi necesarul de apă pentru funcționarea celor patru tunuri de zăpadă, la care se mai adaugă unul, achiziționat între timp. La baza pârtiei va fi instalat și un baby-schi pe o disctanță de 250-300 de metri.

Având în vedere aceste lucrări și investiții, viceprimarul Cristian Nicolae speră ca noul sezon de schi să dureze ceva mai mult, optimismul lui indicând o perioadă de două luni de schi în sezonul 2018-2019, dacă și numai dacă (veșnica scuză) „vremea va fi de partea noastră”, căci nu se poate creea zăpadă la temperaturi apropiate de zero grade celsius, acestea trebuind să fie negative.

Cu alte cuvinte, s-au mai băgat o altă tură de bani, s-au mai făcut lucrări de modernizare, peticire, reparații, dar de schiat tot numai cu rugă către cer...

Adauga comentariu