Gata cu fasoleala de Ziua Națională în Bistrița! De fapt, se va schimba doar meniul, nu și practica...

O! Ce veste minunată ne vine dinspre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, acolo unde în ultima ședință ordinară din 2018, anul Centenar pentru cei care au uitat, s-a ridicat o problemă fundamentală a societății bistrițene participante la manifestările prilejuite de celebrarea Zilei Naționale.

Consilierul liberal Florin Moldovan, un taciturn notoriu, a atins una dintre cele mai comentate „tradiții” din ziua de 1 decembrie, cea a fosolelii naționale, prezente și la Bistrița în fiecare an. Astfel, Moldovan, Florin Moldovan, i-a cerut președintelui CJ BN Moldovan, Radu Moldovan, să renunțe la fasolea deja „răsuflată” ca idee:

„E inadmisibil ca la 100 de ani de la Marea Unire sa ne comportăm exact ca în primul an de România mare. În acest sens, vă adresez rugămintea ca pe viitor, să existe o consultare mult mai amplă asupra unor astfel de evenimente, pentru că vorbim de bani publici” -  a spus Moldovanul cel Florin.

Fără să existe discuții contradictorii, Radu Moldovan „gustă” propunerea consilierului liberal și „ordonă” scoaterea fasolei cu cârnați/ciolan din „meniul” manifestărilor viitoare ce se vor desfășura de Ziua Națională.

Astfel, din 2019 nu vom mai avea fasole! Dar vom avea altceva, căci se schimbă doar meniul, nu și obiceiul „degustărilor” pe bază de tichet împărțit prin liberele sindicate.

Atât în 2017, cât și în 2018, CJ BN a alocat câte 70.000 de lei pentru „fasoleală”, fiind împărțite anual peste 6.000 de porții în acest sens.

Comentarii

Balan Marius- c...

20.12.2018 13:03

Stop besinilor ! Vrem de la anul batar o CIORBA de BURTA. Fiti si voi odata domni. 

CITITOR

29.12.2018 11:29

Pai nu era decat o " masa calda " pentru " go.zerii si bos.cheta.rii flamanzi  "... ca cine era om serios nu mergea sa stea sa-si rupa haniele de pe ei... inghesuindu-se ptr un carnatz cu fasole si un pahar de plastic cu vin din pastile ... Hai sa fim seriosi , ca nu in asta sta atragerea publicului sa participe la manifestarile festive !

Adauga comentariu