„Gangsta battle” pe frontul politic județan: Romeo de la Lechința vs. Ionuț de la PMP! Bonus – Dani Suciu și o concluzie cât un slogan de campanie...

Pensiile speciale au inflamat spiritele inclusiv în taciturnul județ cu pană de păun, un județ din care se mai revarsă din când în când câte-un firișor de declarații politice, de obicei izvorâte din profilele feisbuciste ale personajelor cu tentă politică.

Ultimul scandal monstru din lumea șopârlelor locale este legat de respingerea unui proiect de lege prin care vârfurile din administrațiile locale ar fi beneficiat de pensie specială. Adică primarii și președinții de consiliu județean împreună cu întreg eșalonul lor secund, să beneficieze și ei de ceva pensiucă pentru anii petrecuți prin administrație.

Pe scurt, sumele în discuție ar fi putut ajunge undeva la 1.500 de lei lunar pentru un primar care a trecut prin zbaterile administrative minim trei mandate, sumă care nu mai creștea dacă mandatele ar mai fi curs în contiunuare, sau un minim de 500 de lei lunar pentru un singur mandat.

Ionuț Simionca, deputat bistrițean al unei mișcări carevasăzică populare, este mândru de faptul că a contribuit la stoparea acestui proiect legislativ pe care și-l cam arogă (dar asta-i altă discuție). Vizibil călcat pe coadă, unul dintre posibilii beneficiari ai maximului unei astfel de pensii, primarul comunei Lechința, Romeo Florian, sare electronic la gâtul deputatului prin intermediul câmpului de bătaie politică numit facebook:

„Domnule deputat al PMP,vă întreb în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România,Filiala Bistrița-Năsăud:chiar credeți dumneavoastră că ,,alba-neagra” pe care dumneavoastră încercați să o faceți, cineva o crede?Vă rog public,mâine să declarați că veți demisiona din Parlamentul României cu o zi înainte de finalul mandatului de deputat.Nu de alta,dar să nu dispuneți de o pensie nesimțită.Noi primarii din județul nostru știm că sunteți un accident electoral,la fel ca și o altă colegă, deputat de Bistrița-Năsăud.Din păcate domnule deputat ar fi trebuit să vorbiți cu primarii care au ieșit în pensie,și care la baza profesiei au și studii superioare.Nu cred că e cazul dumneavoastră,ori poate mă înșel.Dacă mă înșel,îmi cer scuze:nu se vede.Ce vină au primarii că nu au salarii,ci indemnizații?Ce vină au primarii,că BOC,BĂSESCU,i-au penalizat cu 25/?Ar fi multe de zis,dar nu mai pierd vremea.Dacă ești așa sfătos declară public,că demisionezi cu o zi înainte de a-ți termina mandatul.Apropo,au mai uitat unii,Dolha,Dobra.....Sunt cu pensia în brațe....e constituțional” - și-a revărsat amarul primarul Romeo.

O altă bătălie pe care cei ce au pierdut (în primă fază, spunem noi) pensiile speciale, în speță primarii PSD, sunt pe cale de a o pierde este și cea a turului doi de scrutin în ceea ce privește alegerea lor.

PSD-ul s-a trezit fără spijinul concubinilor de la ALDE pentru menținerea unui singur tur de scrutin pentru alegerea primarilor în 2020. Încrezători în forțele proprii, PSD-ul susține că nu-i bai, ei vor câștiga și așa bătălia electorală, portavocea deputaților sociali-democrați, bistrițeanul Daniel Suciu declarând, conform NotaBN.ro:

„Vă batem la locale de nu vă vedeți. Nu mai bine vă găsiți oameni buni să ne bateți indiferent de alegeri?”.

Dincolo de un discurs politic de mahala, vizibil în ambele declarații („alba-neagra”, „ești sfătos”, „vă batem de nu vă vedeți”), există și câte un dram de adevăr...

Nu mai vorbim despre faptul că, cel puțin la nivel teoretic, un primar care și-a pierdut vremea vreo 20 de ani prin fotoliul de edil merită și el un pic de pensie, dar la nivel de luptă electorală, Dani Suciu cam are dreptate... La ce opoziție există, nu numai că i-ar bate de ar face pe ei, problema e că nu prea au cu cine să se bată...

Adauga comentariu