Gabriel Lazany: „Relaxarea este prea relaxată”! Semnal de alarmă tras de managerul SJU vis-a-vis de creșterea numărului de pacienți cu Covid-19 internați în spital

După intrarea în vigoare a stării de alertă, în care s-au aplicat măsuri de relaxare pentru polulație, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița numărul pacienților cu Covid-19 internați era în scădere, însă au continuat măsurile interne legate de protecție și siguranță.

Însă, conform datelor actuale, SJU Bistrița înregistrează un număr destul de mare de persoane infectate cu noul coronavirus, fiind aproape de maximul din perioada stării de urgență:

„Spitalul Județean de Urgență Bistrița și efectele relaxării...

Sfârșitul lunii mai părea promițător. Cazurile pozitive COVID-19 începuseră să scadă, astfel încât luna Iunie a început cu doar 58 de pacienți pozitivi internați.
Cu toate că ne făceam planuri pentru o viitoare relaxare a activității din spital, am decis să rămânem precauți, și am păstrat toate măsurile de siguranță și restricțiile stabilite încă dinainte să fie instituită starea de urgență.
Am procedat bine. Cazurile pozitive internate au început să crească ajungând astăzi la 73, foarte aproape de numărul maxim de cazuri pozitive internate în spital.

Concluzie: Relaxarea este prea relaxată!!!

Fiți prevăzători și protejați-vă! Este singura modalitate de a rămâne sănătos!”, a transmis managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, prin intermediul paginii de facebook.

Cifrele momentului în Bistrița-Năsăud nu îl contrazic pe Lazany, din contră, cel puțin la capitolul persoanelor infectate active ne aflăm încă la un nivel destul de ridicat:

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 05.06.2020, este următoarea:

• 22 persoane în carantină instituționalizată;

• 2737 persoane în izolare la domiciliu;

• 360 cazuri confirmate de CoVid-19 (4 cazuri noi în ultimele 24 de ore);

• 31 decese;

• 237 persoane vindecate;

*92 cazuri active!

Adauga comentariu