Gabi Balint a suferit un infarct. El și-a început cariera fotbalistică la Gloria Bistrița a lui Jean Pădureanu

Fostul internațional se află la Spitalul Fundeni, unde e supus unei operații, potrivit Sport.ro.

Gabi Balint (56 ani), originar din Sângeorz Băi, județul Bistrița-Năsăud, și-a inceput cariera la Gloria Bistrița, pentru ca mai apoi să joace pentru echipa Steaua București din 1980 pana în 1990. Jucătorul român a făcut parte din super-echipa Stelei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 și Supercupa Europei în 1987. A jucat pentru echipa națională a Romaniei și a bifat 34 de apariții, marcând 14 goluri. În anul 1994 și-a inceput cariera de antrenor în calitate se secund la naționala Romaniei. Ultima echipa antrenată a fost CS U Craiova, în anul 2014. 

Informația a fost confirmată și de sursele Gazetei Sporturilor. Gabi Balint a făcut parte din echipa Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, și s-a retras în 1992.  În prezent, acesta activează ca analist al postului TV Digi Sport, iar joi a fost prezent în studio pentru a vorbi despre duelul CFR Cluj - Lazio 2-1. 

Comentarii

alexandru

21.09.2019 15:59

FALS! Fotbalul l-a început la echipa „„Hebe” Sângeorz-Băi, de unde a plecat la „Luceafărul” când era prin clasa a IX-a la liceul din Sângeorz-Băi.Tata Jean a făcut altă șmecherie cu Balint. Atunci regulamentul prevedea că echipele care dau juniori la „Luceafărul” să fie scutite de folosirea obligatorie a unui junior în teren în tot timpul meciului. În loc să beneficieze echipa „Hebe”, care era în divizia C, de această prevedere din regulament, tata Jean a mânărit-o cu transferul beneficiind Gloria de aceasă clauză. 

Adauga comentariu