Furia apelor continuă în Bistrița-Năsăud: zeci de gospodării INUNDATE, drumuri BLOCATE și UN TREN OPRIT în stație! Codul Portocaliu a fost PRELUNGIT (FOTO) UPDATE - VIDEO: Spermezeu

Avertizarea de tip Cod Portocaliu emisă pentru zona județului nostru își arată deja primele efecte. Zeci de pompieri militari și voluntari sunt în teritoriu și intervin pentru degajarea mai multor drumuri blocate de aluviuni, dar și pentru a scoate apele revărsate în casele și gospodăriile oamenilor.

Iată situația comunicată de Comitetul Județan pentru Situații de Urgență, în ordine cronologică:

17:42 - În urma precipitațiilor căzute, în localitajtea Rebra sunt mai multe curți inundate, iar DN 17D   este inundat, dar practicabil între localitățile Feldru și Ilva Mică.

18:38 - În urma avertizarilor hidrologice cod portocaliu, de la ora 17.00 a fost activată grupa operativă și CJCCI.

18:40 - DN 17D inundat în loc Rebrisoara și între Feldru si Ilva Mică, acționează SVSU și SDN

18:43 - DJ 172 B Rebra și Parva blocat de aluviuni, se lucrează cu buldoexcavatoare pentru deblocare, intervine SVSU  și 2 operatori economici.

18:47 - DJ dintre Dorolea si Cușma blocat de aluviuni, acționează SVSU și reprezentant al administratorului drumurilor - CJ

18:54 - Terenul accelerat 1831 garat în gara Feldru. Circulația feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe sinele de cale  ferată. Persoanele care se aflau în tren așteaptă în tren până la deblocare.

19:05 - În localitățile Monor și Gledin, aproximativ 20 de subsoluri inundate, intervine SVSU cu trei motopompe.

19:11 - Pe DN 17 D la ieșirea din Rebrișoara înspre Nepos se circulă restricționat.

19:22 - Revenire DN 17D la ieșirea din Rebrisoara înspre Nepos, momentan circulația este blocată pentru intervenție.

19:24 - Echipaje ale Secției de Pompieri Năsăud acționează în localitățile  Rebrișoara și Rebra cu trei motopompe.

Codul Portocaliu a fost prelungit, astfel:

Interval: 31 Mai 19:00 - 01 Iun 09:00

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mare – sector aferent amonte S.H. Nepoș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Nepoș – amonte confluență cu râul Șieu, Ilișua a urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mare – sector aferent amonte S.H. Nepoș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Nepoș – amonte confluență cu râul Șieu, Ilișua, județul Bistrița-Năsăud. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe râurile mici din bazinul inferior al râului Rebra.

 

UPDATE ora 19:55 - Spermezeu:

 

Foto: ISU BN

 

Adauga comentariu