Frumosul rebel... disciplinat: bistrițeanul Mario Raul Filip Mureșanu a fost declarat cel mai bun sportiv într-o competiție internațională desfășurată la Bratislava! (FOTO)

Există atâtea variante de petrecere a timpului liber și cu toate acestea unii aleg varianta cea mai grea, cea a practicării unui sport de performanță, unul dificil, consumator de dăruire, implicare și efort. Desigur, vorbim de o vârstă fragedă, atunci când mulți vor să bată mingea aiurea, să butoneze niște taste cu o cadență pierdută în subconștient, sau doar să-și alinieze tăcuți, ca niște soldăței, doleanțele în funcție de mofturile părinților.

Povestea lui Raul nu are niciun tipar din cele mai sus pomenite. Practică însă un sport greu, unul în care performanța vine numai în urma unor sacrificii și eforturi considerabile, combinate cu o doză de talent: taekwondo.

Raul Mario Filip Mureșanu are 14 ani și practică acest sport încă din 2011. E drept, cu o întrerupere, o pauză umplută cu alte sporturi, căci a vrut să vadă diferențe și compatibilități. A cochetat cu baschetul și înotul, sporturi pe care le-a îndrăgit, dar nu destul încât să se aplece serios asupra lor. A revenit la taekwondo fiindcă în mica sală a Clubului Sportiv Ilyo și-a lăsat, în vestiar, acel „ceva” ce-l făcea să tresară, să transpire cu drag, să plângă de bucurie sau neîmplinire, acel sentiment unic și neregăsit în alte locuri.

Raul este un rebel. Nu are cum să fie altfel, părinții lui, Mihai și Valentina, fiind trecuți în dicționar la definiția acestui cuvânt. Atât el cât și sora lui mai mică, Ame (vlăstarul artistic al familiei), au fost și sunt crescuți în acest spirit al bucuriei libertății, o familie neo-hippie, în care „religia” principală este rock-ul.

Tânărul sportiv este cunoscut de apropiați ca un băiat foarte politicos, extrem de manierat și super sociabil. Învață la „Rebreanu”, la secția germană, acolo unde este considerat un elev bun. Bine, nu e de nota 10 cu felicitări, și-a încheiat semestrul „doar” cu media 9,11 (!).

Raul și-a întrerupt, după cum aminteam mai sus, antrenamentele în cadrul CS Ilyo, dar a revenit cu aproape un an în urmă, mai convins ca niciodată că poate face performață aici. Și nu s-a înșelat nici el, dar nici antrenorul său, Marius Muti, care l-a încurajat, dar l-a și pus la treabă.

După o perioadă de antrenamente de revenire, Raul reușește să convingă și să se claseze în Top 10 sportivi ai Clubului, un top anual făcut de manageriatul acestei entități sportive. Duminică, 2 iunie, s-a deplasat la Bratislava, acolo unde a avut loc o competiție internațională de taekwondo. Cu doar câteva zile înainte de plecare, Raul era sub dominația emoțiilor. Pe lângă cele cauzate de lupta în ring la un nivel internațional, mai există și altele, adiacente, legate de controlul greutății și încadrarea într-o anume categorie, publicul sau țara străină.

Raul Mario Filip Mureșanu a reușit să învingă atât emoțiile cât și adversarii, obținând medalia de aur la categoria sa, precum și un titlu nesperat: cel mai bun cadet al competiției! Manifestarea sportivă de la Bratislava a cuprins peste 500 de sportivi din 11 țări, România fiind prezentă cu sportivi din 5 cluburi.

CS Ilyo Bistrița s-a prezentat cu 13 sportivi și a reușit să cucerească 12 medalii: 4 de aur - Filip Mureșanu Mario Raul, Stern Iulia, Pintea Luca și Avram Darius, 3 de argint - Sas Mihai, Cociuban Razvan și Bindea Luiza, precum și 5 de bronz - Șolderea Selena, Țenghel Vlad, Stern Andreas, Tudorache Bogdan și Tudorache Mihai.

Felicitări tuturor sportivilor și un mare JOS PĂLĂRIA antrenorilor CS Ilyo Bistrița!

Acest rezultat obținut de Raul la Bratislava se vrea a fi doar un început internațional pentru tânărul bistrițean. Urmează marile competiții ale federației, „europenele”, acolo unde frumosul rebel disciplinat și-a fixat următoarea țintă. Deocamdată calificarea, apoi, mai vedem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu