(FOTO-VIDEO) În fața Gării Bistrița-Nord se va amplasa o locomotivă cu o poveste interesantă, o poveste despre un standard impus chiar de către Hitler!

Bistrița va benefica de un exponat indedit care va fi amplasat tocmai în fața Gării. Este vorba de o locomotivă „vintage”, un simbol al puterii de tractare, aceasta fiind primul tip de locomotivă destinat transportului de marfă de mare tonaj.

Locomotiva 150.010, cu un subansamblu 150.032 cu destinația de magazie pentru cărbuni și apă, face parte dintr-un proiect inedit numit D.R. 52 (Deutsche Reichsbahn Class 52) și care are origini în birourile furerului Adolf Hitler, pe la începutul celui de-al doilea război mondial.

Până la acel moment, locomotivele cu aburi se construiau în funcție de fiecare producător, după propriul proiect tehnic, subansamblurile fiind și acestea gândite și confecționate strict pentru acel tip. Hitler a dorit unificarea tuturor proiectelor care aveau legătură cu construirea de locomotive, astfel încât orice avarie sau subansamblu stricat să poată să fie înlocuit indiferent de zona de producție. De fapt, Hitler a introdus conceptul de standardizare în acest domeniu al construcției de locomotive.

Urmând această idee s-a născut proiectul D.R. 52, un proiect prin care se dorea construcția unei locomotive puternice, capabilă să tracteze marfă de mare tonaj, dar care să se construiască unitar, astfel încât atunci când este nevoie de o piesă sau un subansablu, acesta să fie identificat și construit ușor, urmărind proiectul „mamă”. Astfel, toate fabricile celui de-al treilea reich au început construcția locomotivelor bazate pe acest proiect, indiferent că erau din Germania, Austria sau Cehia, acolo unde a fost implicată în acest proiect firma Skoda. Locomotivele din acest proiect au fost primele care s-au construit „în serie”, fiind vorba de peste 6.300 de bucăți construite între 1942 și 1945.

Acest proiect a fost implementat și de România în 1946 la uzinele de la Reșița, bineînțeles cu anumite îmbunătățiri aduse de inginerii români. Locomotivele din seria 150.000, precum este cea care se va expune la Bistrița, au fost primele locomotive destinate transportului de marfă și atingeau o putere de 1.750 de cai putere. Următorul proiect, 152.000, avea să ridice forța și putere de tractare la peste 2.500 de cai putere.

Locomotiva care a ajuns la Bistrița are aproxiomativ 120 de tone și este formată din două componente, locomotiva propriu-zisă și magazia, acestea fiind separate pentru o mai ușoară manevrabilitate în ceea ce privește amplasarea în zona din fața Gării.

Pentru lurcările de mutare a celor două subasnambuluri a fost contractată o firmă specializată din județul Mureș, aceasta dispunând de macarale de mare tonaj. Locomotiva 150.010 a fost construită la Reșița în perioada 1947-1948 și a fost scoasă din uz în anul 1960. A funcționat în depourile din Dej și Cluj-Napoca, apoi a fost dusă la Caransebeș, locul unde a fost recondiționată și într-un final trimisă la Bistrița.

Adauga comentariu