(FOTO) Peste 200 de copii i-au scris lui Moș Crăciun, iar Asociația Impact a fost pe post de spiriduș! O singură dorință nu a fost îndeplinită...

Dragă Moș Crăciun, îmi doresc... așa și-au început 220 de copii din Bistrița-Năsăud scrisoarea lor către acel cineva care le-ar satisface dorințele în materie de cadouri. Este vorba de copii din mediul rural, copii care se află în familii aflate la limita inferioară a modestiei din punct de vedere material.

Diana Moldovan este sufletul Asociației Impact, asociație care în acest an a avut o idee puțin ieșită din tiparele obișnuite ale facerii de bine. În primă instanță s-au identificat familiile nevoiașe din mai multe comunități ale județului, familii în care părinții lucrează măcar zilieri și care nu depind de un ajutor social, dar au o situație financiară precară și nu își pot permite îndeplinirea unor dorințe ale copiilor.

„Campania Dragă Moș Crăciun, îmi doresc... a fost inițiată de Asociația Impact la începutul lunii decembrie. Noi ne-am dorit să ajungem cu dorințe împlinite la copiii din județul Bistrița-Năsăud, din mai multe comune. Chiar dacă această campanie a fost inițiată de noi, am avut sprijinul atât a cadrelor didactice din localitățile respective, cât și a oamenilor din comunitățile respective prin facilitarea accesului către acei copii beneficiari pentru a le afla dorințele. Bineînțeles, cei care ne-au ajutat să îndeplinim dorințele copiilor au fost alți oameni, cu sufletul larg și inima deschisă, cei care s-au transformat în Moș Crăciun pentru alți copii decât propriii copii” – ne-a declarat Diana Moldovan.

Astfel, fiecare copil identificat prin intermediul cadrelor didactice din localitățile respective și-au pus o dorință în ceea ce privește cadoul de Crăciun, o echivalare a celebrei scrisorele către un Moș binefăcător. Fără să fie o surpriză, acești copii și-au dorit lucruri simple, așa cum sunt chiar ei, fără pretenții de gadgeturi scumpe sau dorințe ce implică costuri enorme. Unul dintre copii și-a dorit un frățior, acesta fiind probabil singura dorință pe care Moșul nu a reușit să o onoreze:

„Copiii și-au dorit lucruri foarte simple. Chiar dacă sărăcia este diferită de la o comună la alta, dorințele sunt la fel de simple orinde mergi în județ... de la o ciocolată, la portocală, o căciulă, un fular, până la jucării, bineînțeles, sau chiar rechizite, lucruri simple, ușor de îndeplinit ca dorință și sperăm să aducă bucurie pentru acești copii. Un băiețel și-a dorit un frățior, dar aici noi nu mai avem puteri...” – ne-a povestit inițiatoarea acestui proiect.

În total au fost „împărțite” 220 de „scrisorele” cu dorințe către persoane dornice să ajute, toată această ispravă fiind făcută prin intermediul social media. Asociația Impact posta o dorință și preciza prenumele copilului, vârsta și localitatea, iar cei care vizualizau postarea trimiteau o „cerere de atribuire” a dorinței respective.

„Dorințele” au fost foarte repede solicitate și atribuite către persoanele pe post de „Moș Crăciun”, inițial fiind vorba de un număr mai mic de „dorințe”, dar care a fost suplimentat datorită cererii „moșilor” de ocazie.

„În prezent sunt peste 200 de dorințe împlinite. Acum noi adunăm aceste cadouri, urmănd ca în zilele ce vor veni să mergem pe teren pentru a ne întâlni cu copilașii respectivi. În această campanie așteptăm să primim spre distribuție un număr de 220 de cadouri pentru tot atâția copii. Trebuie menționat faptul că donatorii sunt nu numai din Bistrița sau județ, avem câțiva din județele limitrofe sau din țară, dar și un număr important de cadouri care vor ajunge la noi din Spania, Belgia, Anglia, Austria și Germania” – a precizat fondatoarea Asociației Impact, Diana Moldovan.

Campania Dragă Moș Crăciun, îmi doresc... se află la prima ediție. Dacă inițial targetul a fost de 150 de dorințe, datorită cererii mari din partea „spiridușilor” binefăcători s-a ajuns la 220 de daruri. Pentru anul următor această campanie se va anunța mai amplă. Totodată, Asociația Impact reamintește faptul că donațiile se pot face și în restul anului, nu numai în perioada sărbătorilor, Pascale sau de iarnă, în fiecare lună voluntarii acestei asociații fac cel puțin cinci vizite familiilor nevoiașe din județ. JOS PĂLĂRIA!

 

 

 

 

Adauga comentariu