FOTO: Copii fără nicio protecție într-un părculeț de lângă Protecția Copilului: Loc de joacă transformat în ghenă de gunoi! Nepăsarea administratorilor bistrițeni abrogă un drept esențial al copiilor: dreptul la joacă!

O mare de psihologi ne amenință realmente cu degradarea psihicului copiilor din generația actuală, o generație cu priză la... priză! Suntem acuzați că permitem prea mult copiilor să stea în fața unor ecrane și că uităm să-i mai trimitem afară, să bată mingea pe maidan sau să se joace în locurile special amenjate.

Bistrița dispune în momentul actual de zeci de locuri special amenajate pentru petrecerea timpului unui copil în aer liber, fiind puse la dispoziție diferite elemente de natura mobilierului urban sau aparate de și pentru joacă.

Odată realizate, aceste părculețe sunt lăsate în voia sorții, intrând într-o degradare continuă, căci fiecare element ce constituie totalitatea bunurilor dintr-un anume loc au și ele un anumit grad de uzură în timp. În unele locuri s-a început intervenția, tot în urma unor sesizări apărute în spațiul public.

În altele domnește nepăsarea, gunoiul și iresponsabilitatea unor elemente certate cu bunul simț. Locuri de joacă precum cel de pe strada Sucevei nr.20, care nu știu cum arată un covor cauciucat sau mobiliere urbane noi, sunt lăsate de izbeliște. Nici măcar gunoiul nu este adunat, fiind un posibil focar de infecție.

Probabil Supercomii nu intră printre blocuri. Cică ei nu au „competențe” în părculețele copiilor. În schimb intră alte persoane care nu numai că nu au ce căuta într-un spațiu dedicat copiilor, dar nici nu respectă niște reguli minime de bun simț, cum ar fi păstrarea liniștii după anumite ore, păstrarea curățeniei și mai ales abținerea de la fumat sau consumul de alcool. Poliția Locală nici măcar nu știe de aceste locuri, darmite să mai și intervină!

Locatarii au încercat să ia legătura cu Primăria Bistrița, iar de acolo au primit, normal, promisiuni. În dimineața zilei de 12 iunie, gunoiul încă dospea în părculeț...

Civilizația a intrat în comă pe strada Sucevei, chiar lângă o instituție de stat: Direcția pentru Protecția Copilului. Paradoxal, chiar peste gard, protecția copilului lipsește cu desăvârșire!

Adauga comentariu