FOTBAL: Gloria (redivivus) pornește pe poteca din Liga a III-a cu un eșec! Stadionul „Jean Pădureanu” s-a prezentat... deplorabil

S-a dat startul în Liga a III-a de fotbal, acolo unde Bistrița are o nouă reprezentantă, una cu aspirații mari de la (re)înființarea echipei. Startul a fost însă unul ratat, imaginea eșecului fiind accentuată de starea arenei unde s-a desfășurat prima partidă din acest sezon.

Gloria Bistrița, mai bine zis ACS 1. FC Gloria Bistrița, echipă rezultată din transformarea ACS Dumitra pe modelul Gloriei 2018 de la handbal, dar rămasă în domeniul „privat”, și-a început epopeea în Liga a III-a, seria a V-a cu un eșec în fața echipei CFR Cluj II, scorul final fiind de 4-1 în favoarea feroviarilor.

Pentru bistrițeni a înscris Nalați în minutul 22, marcatorii clujeni fiind Alex Petruș (min. 4), Sebi Petruș (min. 27) și Petrila (minutele 72 și 80).

Lotul bistrițenilor conduși de antrenorul Dan Matei a fost: R. Pop, Patca, Bucur, Hasnăș, Meșter, Dobrea, Moldovan, Nalați, Rebrișorean, Stoianof, Suciu. Au mai intrat pe teren S. Rus și Cilean.

Stadionul gazdelor a fost de această dată „Jean Pădureanu” din Parcul Municipal, un stadion lăsat în paragină de la „destrămarea” Gloriei de altă dată. Problemele legate de administrarea efectivă a complexului sportiv și-au pus amprenta atât în tribunele care pozează într-un stadion sătesc, dar și asupra gazonului, odată fiind unul dintre cele mai bune suprafețe de joc din țară. Nici cei aproximativ 100 de suporteri prezenți în tribune nu au adus un crescendo partidei, ploaia ce s-a abătut în timpul meciului descurajând potențiala galerie.

Urmează trei meciuri grele pentru Gloria Bistriţa, primul, miercuri, 30 august, în Cupa României, contra U Cluj de la 17.30, urmat de partida de campionat de la Recea, apoi de meciul de acasă jucat cu fosta echipă a lui Horoba (actualul președinte al Gloriei) şi Dan Matei, Gaz Metan Mediaş II.

Adauga comentariu