Focar de infecție în localitatea Reteag, la limita județelor Cluj și Bistrița-Năsăud. Încă zece persoane depistate cu CORONAVIRUS

Numărul persoanelor infecate cu COVID, la nivelul județului Cluj, a crescut cu 10 cazuri. Potrivit prefectului Mircea Abdrudean, situația din comuna Cetan s-a stabilizat (vezi aici info), însă a apărut un nou focar în comuna Reteag, la limită cu județul Bistrița Năsăud. Autoritățile s-au deplasat în zonă și iau măsuri pentru a opri răspândirea cu COVID 19. Printre persoanele decedate în ultimele 24 de ore, infectate cu coronavirus se numără și un clujean, în vârstă de 79 de ani. Bărbatul suferea de ramolisment cerebral, dementa mixtă, DZ, infart miocardic cicatriceal, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Potrivit autorităților, acesta a intrat în contact cu ginerele său, un șofer de transport local de persoane, confirmat cu COVID 19 ieri. 

 

„Ieri, 3 aprilie, 9 tone de materiale sanitare, constând în 200.000 de măști FFP2, au ajuns în România din China. Aceste materiale vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.479 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 53 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Până astăzi, 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de cazuri confirmate, în județul Cluj, până astăzi, la ora 10.00, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică: 121 (cu 10 cazuri în plus).

Totodată, până acum, 141 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș și Mehedinți, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 430 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 119 pacienți. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.252 de persoane. Alte 113.449 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 36.092 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 893 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.164 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 300 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.824 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.917.600 de lei. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 317 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 26 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat”, se arată în infirmarea oficială a Grupul de Comunicare Strategică.

 

Comentarii

Andreea

04.04.2020 14:26

De când Reteagul e în județul Cluj?
"Numărul persoanelor infecate cu COVID, la nivelul județului Cluj, a crescut cu 10 cazuri. Potrivit prefectului Mircea Abdrudean, situația din comuna Cetan s-a stabilizat (vezi aici info), însă a apărut un nou focar în comuna Reteag, la limită cu județul Bistrița Năsăud"

Vizitator

04.04.2020 16:35

Având in vedere că sectia de boli infectioase de pe str. Alba Iulia are o capacitate redusă de internare a cazurilor cu simptome de Covid-19, in aceste momente critice de extindere a epidemiei, cea mai bună solutie ar fi redeschiderea spitalului de pe Bulevardul Independentei din Bistrita unde să fie internate cazurile cu afectiuni usoare si medii. De asemenea tot aici ar putea fi amenajate cateva saloane de terapie intensivă dotate suplimentar cu echipamente si aparatură adecvată de ventilatie artificiala pentru tratarea afectiunilor grave de Covid-19. In felul acesta s-ar evita introducerea cazurilor grave de Covid-19 in sectia ATI din Spitalul Judetean de Urgentă.

Moldovan

05.04.2020 11:25

Sau intors valorile cu ce au gasit pe unde au ,,LUCRAT"

Adauga comentariu