Focar de infecție cu COVID-19 la LEONI! Tot mai mulți angajați sunt depistați pozitiv, foarte mulți sunt deja în izolare la domiciliu

Un nou focar de infecție a fost depistat în aceste zile la LEONI, cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud. Informația a fost confirmată de reprezentanții DSP BN.

Conform surselor noastre, foarte mulți dintre angajați sunt deja în izolare la domiciliu fiind contacți direcți ai unor infectați. De asemenea, mai mulți angajați sunt deja în concediu pentru o perioadă impusă de 14 zile cu 75% salarizare.

Valul de infectări a atins, de această dată, locația de pe strada Tărpiului, de lângă Penitenciar. Dintr-un singur birou în care, în mod normal lucrează 12 persoane, acum sunt prezenți la serviciu 4 angajați. Este vorba de șefi de secție sau de segment, ingineri sau inspectori.

Dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, ne-a confirmat informația legată de focarul de la Leoni:

„Este un focar declarat la Leoni. Se fac anchete epidemiologice, se intră în legătură constant cu persoanele care răspund de securitatea în muncă. Având în vedere faptul că deja este focar, din partea DSP se deplasează un medic epidemiolog și se verifică situația. Problema mare la Leoni cred că este mijlocul de transport. În interior se respectă toate regulile și procedurile, însă ce se întâmplă în exterior, asta nu mai e de competența celor de la Leoni. Faptul că în mijloacele de transport nu se mai respectă nicio regulă, atrage după sine aceste infectări în masă. Poliția și jandarmii verifică, însă după plecarea acestora, nimic nu mai contează. Într-o perioadă a fost liniște, din punct de vedere epidemiologic, însă de săptămâna trecută au început să apară tot câte unul” – Dr. Anca Andrițoiu.

Sursele noastre spun că în acest moment, în Leoni sunt numai într-o singură secție 9 persoane infectate. De asemenea, conducerea Leoni a întărit măsurile de protecție legate de prevenirea infectărilor cu noul coronavirus, însă transmiterea este una comunitară, scăpată de sub control.

Adauga comentariu