Focar de Covid-19 la PENITENCIARUL Bistrița! TREI deținuți infectați au fost deja transferați la Jilava

Noul coronavirus a trecut și de gardul Penitenciarului Bistrița, acolo unde mai mulți angajați, dar și deținuți, au fost infectați cu SARS-COV-2.

Conform surselor noastre, ar fi vorba de mai mulți angajați ai Penitenciarului, dar și persoane private de libertate. Trei dintre deținuți ar avea simptome și au fost transferați la spitalul-penitenciar de la Jilava.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud confirmă posobilitatea existenței unui focar de infecție, însă nu poate confirma numărul exact de persoane infectate, testarea acestora fiind în curs de desfășurare.

Am înțeles că a fost un caz zilele trecute și ne-au solicitat să-i testăm. Azi sunt testați undeva la o sută de persoane. Din rândul persoanelor private de liberate, cele confirmate vor fi transferate la spitalul-penitenciar Jilava. Într-adevăr, primul caz a fost un gardian. Am fost sunată în această dimineață de colegul care se ocupă de partea cu testările și mi-a comunicar faptul că azi se fac o sută și ceva de recoltări”, a precizat pentru stiridebistrita.ro, dr. Anca Andrițoiu, directorul DSP BN.

Reprezentanții Penitenciarului Bistrița susțin că, din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcției de Sănătate Publică Bistrița, precum și demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar: intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spațiilor.

 

Adauga comentariu