„Filantropica” de Bistrița: Mâna întinsă a spus o poveste, haina preoțească a garantat-o! Falsul stareț bistrițean care strângea bani pentru o copilă bolnavă de cancer a fost arestat la Alba-Iulia: „Sfinția sa” s-a ales cu 30 de zile de post... răcoros!

A profitat de bunătatea, mila și compasiunea unor oameni care au umblat la portofel fără să digere cele îndrugate de bistrițean, poziția de „stareț” a acestuia fiind „garanția” poveștii unei fetițe aflate la anaghie.

Nae Caranfil, regizorul și scenaristul unuia dintre cele mai reușite filme românești din toate timpurile – Filantropica, ar fi gelos pe povestea spusă de un bistrițean celor 30 de persoane care i-au căzut în capcană. Bărbatul în vârstă de 39 de ani s-a dat drept starețul unei mănăstiri și strângea bani pentru o fetiță bolnavă de cancer care urma să se opereze în Belgia.

Conform publicației Alba24, pe parcursul lunii ianuarie 2019 bistrițeanul ar fi apelat telefonic 5 persoane din judeţul Alba recomandându-se ca stareţ al unei mănăstiri și i-ar fi determinat să depună într-un cont sume de bani reprezentând un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia. Ulterior, bărbatul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale a făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională dar şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico Financiare l-au prezentat pe un bărbat care se prezenta drept stareț al unei mănăstiri și care a păcălit mai multe persoane din județul Alba dar și din țară, în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Ulterior, magistraţii l-au prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat pentru o perioadă de 30 de zile. 

 

foto cu caracter ilistrativ - Gheorghe Dinică - Filantropica

Adauga comentariu