Fetișurile unor pseudo-VIP-uri: ședințele foto „la treabă” sau în preajma adevăratelor personalități. Imagini cu mesaje subliminale: „vă rog mult, un like, să vadă șefu cât de apreciați suntem!”. Atenție! Urmeză pozele cu Tibi!

Autolinsul și pupatul în propriul dos a devenit un capitol esențial din programul de marketing al personalităților acestei țări, din care nu fac excepție mai marii dregători ai județului sau orașului nostru. Nu știu de unde învață aceste elemente minunatele tactici de PR, sau cine-i sfătuiește să facă așa, dar a devenit religie.

Pupatul în propriul fund este un termen ce se referă la auto-adulație, un narcisism public etalat de preudo-personalități care, în lipsa băgării în seamă de presă, spre exemplu, își fac singuri propria publicitate prin postarea de fotografii în care propria persoană este subiectul principal, predicatul fiind pe planul secund, dar îndeaproape legat!

Colcăie netul de fotografii ale anumitor personaje ce se pun în situații care sunt menite să atragă adulație prin like-uri sau commenturi, majoritatea dintre acestea fiind însoțite de veșnicul „fapte, nu vorbe!”. Indiferent că e vorba de un gest „minim simbol” de a oferi o floare cu o anumită ocazie, sau de acțiuni lucrative în care personajul principal este „surprins” în miezul unor evenimente, fotografii personali sunt pe poziție și de serviciu indiferent de oră sau condiții.

Dacă e vorba de un cult al unei personalități ce este, până la urmă, în miezul unor evenimente, având și poziția ce-l recomandă ca „personalitate”, mai că-ți vine să treci peste, obișnuiți fiind cu astfel de ceaușisme ieftine și retrograde. Dar când e vorba de cățeluși ce-și imită șeful, în speranța de a fi privit ca un șefuț mai mic (sintagmă ce nu-mi aparține, fiind „înregistrată” de filozofii de la Paraziții), mai că-ți vine să dai report pe facebook pentru furt de... inteligență.

Cazurile Ioan Deneș, Cristian Niculae sau Bogdan Ivan Gruia sunt cunoscute, chiar vedete, inclusiv pe site-ul nostru, fiind evidențiate și postate la loc de cinste, atunci când acestea s-au întâmplat. Aceștia se fotografiază ori de câte ori cred ei că fac ceva ieșit din comun, apoi postează mândrii pe facebook, așteptând like-uri și felicitări, de parcă au câștigat un ultramarator, că tot e la modă.

Cât de penibil este ca tu, fotograf al președintelui CJ, să-ți faci poze împărțind flori de 8 Martie, asemenea șefului?! Se îmbracă la fel, pășește la fel, gesticulează la fel, atunci, să împartă flori fotografiate, la fel!

Un alt exemplu de făptăreț, nu vorbăreț, este cel al vice primarului Cristian Niculae, care nu precupețește niciun moment în care să se autolingă, virusul fiind împărțit cu cel al liderului tineretului pesedist: ba se pozează lângă utilajele de deszăpezire dând sfaturi prețioase muncitorilor la 3 noaptea, ba își trage câte-o poză când oferă vreo medalie unor sportivi.

Dar stați să vedeți poze pe facebook după ce va sosi Tibi Ușeriu acasă! Acolo să vedeți lingăi și profitori, făcându-și imagine alături de un om care știe, într-adevăr, ce înseamnă munca, faptele sau vorbele. Vor fi în stare să spună că performața lui Tibi a fost trecută inclusiv în platforma de guvernare, sau chiar în PUG-ul Bistriței...

sursa foto: facebook

 

Comentarii

Radu Mitran

19.03.2018 19:20

Nu fac pozele degeaba. E o campanie online, pe retelele de socializare, controlata de Mihaela Ivan - sefa de campanie PSD Bistrita-Nasaud. Vedeti like-urile si share-urile postarilor, toate facute obligatoriu de catre membri psd. La urmatoarele alegeri o sa fie jale, se pregateste cea mai mare frauda electorala. Si ca de obicei, batranii vor considera ca e obligatoriu sa mergi la vot, ca si in comunism si-i vor vota in masa pe comunisti.

Adauga comentariu