„Fermă” de cannabis descoperită de DIICOT la Șieu Măgheruș! Percheziții au avut loc și în Bistrița, fiind vorba de un dosar legat de trafic de droguri

Mascații și polițiștii au descins ieri, 6 august, în mai multe locuințe de pe raza județului Bistrița-Năsăud, fiind vorba de un dosar DIICOT în care se cercetează infracțiuni legate de consumul și traficul de droguri.

Astfel, conform IPJ BN, polițiștii au reținut deja două persoane suspecte în acest dosar. Este vorba de o femeie din Tureac, B.F.E. în vârstă de 48 de ani, împreună cu concubinul acesteia, B.W. în vârstă de 61 de ani, de origine germană, care „au cultivat în grădina unui imobil situat într-o localitate din județul Bistriţa – Năsăud mai multe plante de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea obținerii din acestea, după recoltare și prelucrare, a drogului de risc cannabis, pe care intenționau să-l comercializeze către terțe persoane”.

Conform bistrițeanul.ro, cei doi cultivau cannabis într-o grădină din localitatea Șieu Măgheruș. Polițiștii au găsit la fața locului cantitatea de 20 kilograme de cannabis masă uscată, repartizată în 166 de caserole și 134 de pungi, 5 kilograme de cannabis masă verde, 2 cântare electronice, 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD, semințe de cannabis și suma de 22.500 euro.

Cei doi sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, fiind reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

La activitățile polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

Adauga comentariu